Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Razbunarea Curtii Constitutionale

Razbunarea Curtii Constitutionale

scris de Ziua Veche
1 afisari

Judecatorul Curtii Constitutionale (CC) Ion Predescu ar avea zece conturi bancare nedeclarate, toate deschise in 2008, cu o valoare totala de 50.000 de euro, a reiesit in urma verificarilor Agentiei de Integritate, potrivit unor surse apropiate anchetei. ANI verifica de trei saptamani averea si interesele a sapte din cei noua judecatori ai CCR, mai puţin pe cele ale presedintelui Curtii, Ioan Vida, si ale judecatorul Nicolae Cochinescu, au declarat joi, pentru NewsIn, surse apropiate anchetei. Verificarile au fost demarate in urma unei sesizari.


Potrivit Agerpres, CCR a declarat neconstitutionale, miercuri, mai multe prevederi din Legea de functionare si organizare a Agentiei Nationale de Integritate, astfel incat ANI nu mai poate sa depoziteze declaratiile de avere si de interese, sa amendeze persoanele care nu le depun la timp, sa ceara confiscarea averilor sau punerea sechestrului pe acestea si nici nu mai poate sesiza parchetul, in cazul unor neconcordante in declaratii. in plus, declaratiile de avere si de interese nu vor mai fi publice.

Decizia a fost luata in urma unei exceptii de neconstitutionalitate ridicate de avocatul Alice Draghici, dupa ce ANI a cerut confiscarea unei parti din averea clientului sau, serban Bradisteanu. CCR a decis insa examinarea din oficiu a intregii Legi care sta la baza organizarii si functionarii Agentiei de Integritate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult