Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Gardienii din puscarii protesteaza in strada impotriva Guvernului

Gardienii din puscarii protesteaza in strada impotriva Guvernului

scris de Ziua Veche
2 afisari

Penitenciarele Jilava si Giurgiu au intrat luni in greva, in semn de protest fata de preconizata reducere a salariilor cu 25%, dar si a lipsei de resurse materiale si personal cu care se confrunta sistemul penitenciar.


Sute de sindicalisti au iesit in strada, in fata penitenciarelor, acuzandu-i pe premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu de situatia economica din tara si cerand demisia acestora. Liderii sindicatelor din penitenciare (sindicate care insumeaza peste 11.000 membri) au anuntat ca grevele vor dura in fiecare zi, pe termen nelimitat, si vor fi extinse si la alte penitenciare din tara. Protestatarii au declarat presei ca au ajuns sa traiasca intr-o mizerie crunta “printre sobolani” si printre detinuti periculosi in numar multe prea mare raportat la personalul de paza, precum si faptul ca desi starea de subfinantare din sistemul penitenciarelor dureaza de ani de zile, guvernantii nu au inteles sa rezolve situatia. Urmatorul pas al protestatarilor din penitenciare va fi deplasarea la Bucuresti, pentru formarea unui lant uman in jurul Palatului Parlamentului in zilele in care Opozitia va pune in dezbatere motiunile de cenzura impotriva Guvernului Boc. Pe toata perioada protestelor se va lucra cu efective minimale, detinutii nu vor fi scosi din celule, nu vor fi dusi la instante (cu exceptia celor aflati in arest preventiv), insa sindicatele au data garantii ca paza detinutilor nu va fi afectata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult