Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Faptele de coruptie nu vor mai fi pedepsite cu suspendare

Faptele de coruptie nu vor mai fi pedepsite cu suspendare

scris de Ziua Veche
3 afisari

Luarea de mita, primirea de foloase necuvenite si traficul de influenta vor fi pedepsite pe viitor exclusiv cu inchisoare cu executare. Potrivit noului proiect de lege intitulat “Mica reforma”, elaborat de ministrul Justitiei Catalin Predoiu, Codul penal urmeaza a fi modificat astfel incat sa nu mai fie posibila suspendarea conditionata a executarii pedepselor aplicate celor gasiti vinovati de fapte de coruptie.


La articolul 81 din Codul penal se va introduce un nou aliniat potrivit caruia: “Nu se poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni de coruptie: luarea de mita, primirea de foloase necuvenite si traficul de influenta”. In privinta infractiunilor enumerate nu va mai fi posibila nici inlocuirea pedepsei cu inchisoarea, cu cea de executare a pedepsei la locul de munca si nici eliberarea sub supraveghere. Aceste modificari la Codul penal au fost gandite – se arata in expunerea de motive a proiectului de lege – ca urmare a constatarii faptului ca sanctiunile aplicate de instantele de judecata pentru cazurile de coruptie la nivel inalt, in ansamblu, par in continuare prea usoare si nedisuasive ca in perioadele precedente: in jumatate din hotararile finale de condamnare s-a aplicat pedeapsa minima, iar in trei sferturi din acestea sanctiunile sunt suspendate”.

0 comentariu

LimpDick 03-05-2010 - 15:58

… cine dracu’ l-a mai gasit si pe tembelul asta sa-l faca mai intai ambasador si ulterior trombonist sef la PSDosi… ?!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult