Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA nu-l lasa pe Nati Meir nici in arest!

DNA nu-l lasa pe Nati Meir nici in arest!

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au pus in miscare actiunea penala impotriva fostului deputat Nati Meir, intr-o noua cauza, desi acesta se afla dupa gratii, ca urmare a arestarii sale intr-un alt dosar. Nati Meir este acuzat de trafic de influenta, infractiune in care sustin procurorii, l-a antrenat si pe fiul sau Or Meir, care a fost arestat de Tribunalul Galati la data de 23 aprilie 2010 pentru 29 de zile.  


Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale impotriva lui Nati Meir se arata ca: “In cursul anilor 2008 si 2009, cat si in luna martie 2010, inculpatul Meir Nati a pretins de la cinci denuntatori suma totala de 115.000 euro in schimbul influentei pe care o putea exercita asupra unor magistrati-judecatori din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, care judecau dosarele penale in care denuntatorii fusesera trimisi in judecata, pentru ca acestia sa dispuna revocarea masurii de arestare preventiva si judecarea, in stare de libertate, respectiv condamnarea la pedepse cu suspendarea executarii. In demersul sau, Meir Nati a fost ajutat de fiul sau, inculpatul Meir Or, care la data de 22 aprilie 2010, a fost prins in flagrant delict imediat dupa primirea sumei de 20.000 de euro de la unul dintre denuntatori, drept avans din suma pretinsa de tatal sau. In scopul disimularii faptelor de coruptie, la indemnul inculpatului Meir Nati, inculpatul Meir Or si cumparatorul de influenta denuntator au incheiat un contract de imprumut fictiv”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS