Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Judecatoarea Pivniceru il acuza pe ministrul Justitiei ca vrea sa lichideze independenta magistratilor

Judecatoarea Pivniceru il acuza pe ministrul Justitiei ca vrea sa lichideze independenta magistratilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

Presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Mona Maria Pivniceru, a emis un comunicat de presa prin care il informeaza pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu ca membrii formatiunii sale nu vor participa la dezbaterile organizate de ministru pe tema strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar. Mona Pivniceru il atentioneaza pe Predoiu ca pune in dezbatere un proiect de lege prin care incearca sa-i priveze pe magistrati de independenta.


Iata continutul comunicatului AMR: “Dat fiind faptul ca, un consens larg, general, asupra justitiei s-a realizat prin incheierea Pactului pe Justitie care, in substanta lui materializeaza strategia de reforma a Sistemului Judiciar insusi si agreata de puterea legislativa, societatea civila si cvasi majoritatea formatiunilor politice parlamentare; Dat fiind faptul ca Parlamentul Romaniei a infiintat o comisie speciala de ancheta a crizei intervenite in justitie elaborand un document care se aseapta a se pune in discutia Plenului Parlamentului; Data fiind si pozitia Comisiei Europene privitoare la stabilirea justitiei ca domeniu strategic national, pozitie similara cu aceea inserata in Pactul pe Justitie; In acest context este pagubos si absurd sa se abordeze alte pozitii exprimate in documente intitulate pretentios ”Strategia de dezvoltare a Sistemului Judiciar”, documente care nu au nimic in comun cu interesul general asupra Sistemului de Justitie si cu pozitia deja asumata de acesta. A participa insa la o dezbatere publica asupra acestui document guvernamental, separat de efortul comun inserat in Pactul pe Justitie, si a accepta sa se discute propuneri ridicole si absurde de natura a lichida independenta puterii judecatoresti (a se vedea trecerea inspectiei judiciare sub controlul Parlamentului, delegarea si detasarea magistratilor fara acordul acestora, stabilirea in competenta Ministrului Justitiei de a sanctiona anumite abateri disciplinare, reactivarea serviciilor de ascultare specializata din penitenciare (…) inseamna a sfida efortul colectiv general de redresare a Sistemului Judiciar, constatat a fi in criza de catre Comisia Parlamentara si a aduce o grava jignire castigurilor democratice privind statul de drept a carui garantie este independenta puterii judecatoresti. In aceste conditii, domnule Ministru Catalin Predoiu, va rugam sa va alaturati dumneavoastra strategiei generale exprimata in Pactul pentru Justitie, si sa abandonati ideea vizidenta a unei strategii doar guvernamentala. Fata de cele de mai sus si cu scuzele de rigoare , va rugam respectuos sa luati act ca Asociatia Magistratilor din Romania nu participa la intalnirea initiata de dumneavoastra al carei efect nu poate depasi decat efortul initiatorului de a demonstra ca este activ in interesul evenimentelor din actualitatea romaneasca”.

0 comentariu

cornelius 04-05-2010 - 09:31

Haide, ca nu mai pune nimeni botul la vrajeala asta. Nu exista judecatori care sa actioneze impotriva castei judecatorilor. Se cearta doar pe chestii minore, numirea u stiu cui in functie, samd. Adica exact dupa modelul masonilor. Dar cand e sa-si apere privilegiile de adevarati stapani impotriva cetatenilor simpli, atunci se schimba foaia. LASATI-NE! Iar voi, presa, de ce popularizati aburelile astea? De ce nu gasesti in nici o publicatie anchete despre totalul arbitrariu si coruptia si bunul plac care guverneaza justitia, acum? De ce nu se ancheteaza cum infractorii sunt scosi din puscarii si pusi sa execute lovituri mafiote si crime? Nu trebuie deranjati, asa e?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult