Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Sindicatele din puscarii avertizeaza: “Greva din 31 mai e doar inceputul!”

Sindicatele din puscarii avertizeaza: “Greva din 31 mai e doar inceputul!”

scris de Ziua Veche
17 afisari

 

Liderii sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Stefan Teoroc (SNLP) si Sorin Dumitrascu (FSANP), sindicate care insumeaza circa 11.000 de membri, au declarat joi intr-o conferinta de presa ca “31 mai e doar inceputul!” si au avertizat ca daca Guvernul nu va intelege problemele lucratorilor din penitenciare se va trece la forme de protest extreme, “care vor dura cat va fi nevoie!”

Una dintre aceasta va fi formarea unui lant uman in jurul Palatului Parlamentului, la momentul cand se va dezbate motiunea de cenzura formulata impotriva Guvernului Boc. Cea mai grava dintre masurile de protest, pe care liderii de sindicat au precizat ca nu o agreaza, dar admit ca nu-i pot controla pe sindicalisti, va fi blocarea totala a activitatii penitenciarelor, fara insa a se afecta paza detinutilor. In data de 31 mai, de la orele 00.10 si pana la orele 23.50 toti detinutii vor fi “consemnati” in celule , nu vor mai fi scosi la activitati culturale sau sportive, si nici macar la instantele de judecata (cu exceptia celor aflati in arest preventiv). Situatia va genera automat amanarea proceselor penale din respectiva zi pentru detinutii aflati intr-o atare situatie. Liderii de sindicat Teoroc si Dumitrascu au afirmat ca “depinde de Guvern daca va intelege.. intr-un fel sau altul va gestiona consecintele… siguranta nationala este oricum vulnerabilizata… cand omul va constata pe 10 iunie ca i s-a luat un sfert din salariu, ca nu poate plati ratele, facturile, va incepe sa chitaie… Guvernul nu stie ce trebuie sa faca!”. Sindicalistii au reamintit problemele cu care se confrunta penitenciarele: “conditiile de munca sunt la nivelul anilor ’60; sistemul este subfinantat, niciodata nu s-a depasit 67%; personalul subdimensionat are probleme cu agresiunile din penitenciare, unde se inregistreaza circa 10 incidente majore zilnic”.

In exclusivitate pentru Ziuaveche.ro, liderii de sindicat ne-au prezentat si inventarul actiunilor care vor fi suspendate sau indeplinite partial pe perioada grevei, plan pe care il puteti citi aici.

0 comentariu

gogu 04-05-2010 - 13:12

bnr ce are de zis ca bancile au dae de 13 15 la suta camata oficiala unde sa mai pomenit profit de 100 la 100 in ce tara din ue prost e cel care ia nu cel care cere ei de ce nu ne platesc can ue sa ne dea 20 40 de euro pe ora ca la fel munceste un electrician sin romania sin danemarca norvegia germania ca toate sint firme straine noi nu mai avem nimic

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult