Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Justitia ingrijorata de efectele crizei economico-financiare

Justitia ingrijorata de efectele crizei economico-financiare

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Membri alesi in Consiliul Superior al Magistraturii, precum si membri de drept: Lidia Barbulescu, – presedinte delegat al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi -procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Catalin Marian Predoiu – ministrul Justitiei, se vor intalni vineri 28 mai 2010, la orele 10.30, cu reprezentantii curtilor de apel, tribunalelor si parchetelor de pe langa aceste instante si cu reprezentanti ai asociatiilor profesionale ale magistratilor, in aula Institutului National al Magistraturii.


Reprezentantii sistemului judiciar romanesc doresc sa identifice vulnerabilitatile sistemului judiciar in contextul crizei economico-financiare actuale, modul in care aceasta afecteaza functionarea justitiei si sa propuna solutii concrete si viabile pentru surmontarea acestei situatii. Consiliul a apreciat ca este oportuna exprimarea unui punct de vedere unitar al autoritatii judecatoresti in intalnirile cu celelalte autoritati cu privire la masurile adoptate la nivel national. Pe ordinea de zi au fost stabilite urmatoarele puncte de discutie: 1- reducerea cu 20% a fondului de salarizare; 2 – adoptarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 45/2010 pentru modificarea art. 1 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale pentru personalul din sectorul bugetar; 3 – posibilitatea identificarii unor eventuale masuri de compensare a sumelor datorate de stat cu reducerile salariale ce urmeaza a fi impuse sau cu impozitele si celelalte contributii pe care magistratii le platesc; 4 – problema pensionarilor; 5 – orice alte aspecte semnalate de participanti.

 

Compensarea datoriilor magistratilor respinsa de Guvern

Referitor la propunerea CSM din 18 mai 2010, de scutire a magistratilor de impozitele pe salariu, pana la acoperirea drepturilor banesti restante neplatite de stat, Ministerul Justitiei a raspuns intregii magistraturi ca Guvernul nu agreaza o asemenea propunere. In aceasta privinta, Ministerul Finantelor a concluzionat ca datorita unor reglementari de ordin legal, interne si europene, nu se poate emite un act normativ care sa permita asemenea compensari.

0 comentariu

Marius 04-05-2010 - 12:33

gemenaru 04-05-2010 - 16:38

Si tu ce vrei sa spui prin sclavi?????
Oare esti un descendent a lui Bula???????

Giurgiu Crisan 04-05-2010 - 17:05

corecţi, domnule !Ne-am dat cu NATO,amerika,izdraiel……cine ar fi crezut asta acu 40 de ani? Noi eram corecti si cind strigam:”imperialist amerikan, ieşi afară din Liban” sau „Cuba,da, Yankeii,nu!”
Ahmadinegead neagă holocaustul evreiesc.Şi io la fel.
-El nu neagă existenţa homosexualilor în Iran devreme ce îi spînzură. Puţină logică !
Existenţa programelor de înarmare atomică e negată de toţi.O confirmă izdraielu cumva pe a lor? Nu protestaţi pt asta? Vă e frică……
Dacă cineva boicoteză la fel pe Obama sau pe Perez săriţi în sus de un metru,nu?
Există o ligă antidefăimare a românilor şi a României, dar de ea nu vreţi să ştiţi; nu mai puteţi voi de ievreiaşi, că e sarcină de serviciu.
Articolul e semnat de IT; se vede că îi e jenă să semneze cu numele întreg aşa un articol. Numai ziarist să nu fii în Romanika de azi!

Giurgiu Crisan 04-05-2010 - 17:10

Marius vrea să spună că toţi cei care au boicotat pe iranian au executat nişte ordine ale şefilor lor, iar aceşti şefi se află la cheremul altor şefi mai mari de la vaşington si telaviv. E scris scurt şi foaaaarte clar şi cine nu pricepe asta ori e prost oeri e zidan obraznic.

gemenaru 04-05-2010 - 18:57

Dupa cum ai postat si dupa cum gandesti,ne faci neamul de rusine si de rusine am fost si in trecut,azi platim tributul.
Cand nu e bine jidanii sunt de vina,cand o sa avem si noi logica si inteligenta lor ce-o duc de 2500 de ani?Cu ce suntem noi romanasii mai presus decat ei???cu „tuiculita si mamaliga”cu „manelele”cu gagicile mishto,cu tiganii nostri,cu mentalitatile noastre?Stim sa zicem jidanii si iar jidanii.Aceste nu fac altceva decat sa ne aminteasca cat de iubiti suntem in Europa ca din tigani nu ne scot.Hai sa facem ceva ce poate arata lumii ce suntem capabili,sa aducem si noi vreun premiu Nobel,cel putin pentru pace intre popoare si neamuri.Ne uram pe noi insine,suntem fuduli cu automobile super parcate in fata unui bloc de cartier in loc sa investim sa producem ca jidanii aceia din Izdrael.
Pacat ca nu se mai nasc romani adevarati ca „Aurel Vlaicu”sau „Henry Coanda”……
Ceeace stim noi astia marii intelectuali al de Giurgiu Crisan este invidia transformata in ura,caracterul gunoielor societatii noastre romanesti.Adevaratii nostri romani din tara sau peste hotare nu gandesc ca dta si alti nemernici ce ne umple fata de rusine……
Treziti-va la realitate si nu lasati timpului sa faca ce vrea cu noi,caci va fi prea tarziu si vom plati,asa cum am platit si altadata.Nu uita domnule Crisan ca Romania a fost si este la rascruce de drumuri.Cand ne storcea de tot ce aveam mai bun rasaritul,boceam ca vrem apusul,azi intoarcem roata.Care e hora noastra adevarata in constinta cea de roman??Sa injuram de mama pe fiul sau pe chiar mama noastra????????
Hai sa fim seriosi! Cred ca animalele s-ar intelege mai bine si ar fi mai intelepte si maleabile intre ele.

Traiesc insa cu speranta intr-o Romanie mai luminata si in romani mai fericiti,nu dusi cu duhul si sorcova ,fara credinta in Hristos si Dumnezeu……..

alamar 04-05-2010 - 19:26

dle gemenaru , te lupti cu morile de vant…eu cred ca ai avea mai mult succes daca ai dialoga cu unul din peretii casei dtale…

Amandoi , si dta si rebutul asta uman , cu care incerci sa dialoghezi , faceti o risipa…

Dta dle gemenaru , faci risipa de timp si energie…

Individul pe care incerci sa-l angrenezi intr-o discutie logica si de bun simt , face risipa de oxygen si piele…

Succes…

Rares clujeanu` 05-05-2010 - 15:48

da de cand Romania are ceva impotriva acestei tari cu care a avut stranse acorduri economice pe durata celor aproape 100 ani.Bine`nteles ca romanii tot lingai au ramas……

gemenaru 05-05-2010 - 19:30

Te pricepi cumva si la politica internationala actuala????
Cunosti cumva cauzele si problemele acestui boicot fata de Ahmedinejad neo- Hitleristul care sfideaza intreaga comunitate internationala si terorizeaza pe insasi poporul sau care nu il iubeste si nici nu il doresc?
Nimeni din lume nu are ceva impotriva Iranului si a poporului sau!!!!!!!
Dar capatele patrate nu au de unde sa stie,chiar de or fi din frumosul oras universitar Cluj……….

Giurgiu Crisan 06-05-2010 - 08:51

M-am gandit mai bine si rectific ce am scris inainte. Imi dau seama ca am probleme mentale grave si plec sa ma internez la psihiatrie. Scuze…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult