Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ex-deputatul Nati Meir si fiul sau Or, trimisi in judecata pentru trafic de influenta

Ex-deputatul Nati Meir si fiul sau Or, trimisi in judecata pentru trafic de influenta

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

DNA Galati i-a trimis marti in judecata, in stare de arest preventiv, pe fostul deputat PRM Nati Meir si pe fiul acestuia Or Meir. Pentru Nati Meir (foto) s-a retinut comiterea a doua infractiuni de trafic de influenta, iar pentru Or Meir infractiunile de complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta.


In rechizitoriul intocmit, procurorii DNA au retinut urmatoarea stare de fapt: ”In cursul anului 2008, inculpatul Nati Meir, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a pretins de la o denuntatoare suma de 50.000 euro in schimbul influentei pe care sustinea ca o poate exercita asupra magistratilor-judecatori din cadrul Tribunalului Galati, pentru ca acestia sa dispuna revocarea masurii arestarii preventive si judecarea in stare de libertate a denuntatoarei, in dosarul penal in care aceasta fusese trimisa in judecata pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune. De asemenea, in cursul anului 2009, cat si in lunile martie-aprilie 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, Meir Or, a pretins suma totala de 65.000 euro de la cinci denuntatori in schimbul influentei pe care sustinea ca o poate exercita asupra magistratilor-judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care judecau doua dosare penale in care denuntatorii fusesera trimisi in judecata pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, respectiv complicitate la luare de mita, pentru a dispune revocarea masurii arestarii preventive si judecarea in stare de libertate, respectiv condamnarea la pedepse cu suspendarea executarii (…) La data de 22 aprilie 2010, inculpatul Meir Or a fost prins in flagrant delict imediat dupa primirea sumei de 20.000 de euro de la unul dintre denuntatori, drept avans din suma pretinsa de tatal sau. In scopul disimularii faptelor de coruptie, la indemnul inculpatului Meir Nati, inculpatul Meir Or si cumparatorul de influenta denuntator au incheiat un contract de imprumut fictiv.”

La data de 23 aprilie 2010, Tribunalul Galati a dispus arestarea preventiva a inculpatului Meir Or pentru o perioada de 29 de zile, iar la 28 aprilie 2010, aceeasi instanta a dispus arestarea preventiva a inculpatului Nati Meir pe termen de 30 de zile. Pentru ambii inculpati, Tribunalul Galati a dispus prelungirea arestarii preventive cu inca 30 de zile. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Galati.

0 comentariu

honorius 04-05-2010 - 17:11

tu vrei sa-ti gasesti loc pe langa Pradoiu? se vede de la o posta! asta are in el numai blau blau..

pompiliu bota 04-05-2010 - 19:26

de ce nu l-ai întrebat despre corupţia din avocatura lui tata socru!

caramache 05-05-2010 - 02:23

… iar capul acestui organ mai miroase si a turnator informator securist. Are cineva cumva o openie separata?

Groenlandezu 05-05-2010 - 18:16

Incepind din 1990, dupa desfiintarea P.C.R.ului , nucleul dur ( cadrele comitetului central , membrii adunarii nationale , ideologii , planificatorii din administratia de stat ), initiatii ce detineau pirghiile de comanda si control ale sistemului comunist, aproximativ treizeci de mii de persoane, si-au restructurat ierarhia initiala adaptind-o noilor evenimente ce au bulversat spatiul geo-politic mondial si socio-politic romanesc .

Noua ierarhie ( trei sute de persoane ) actionind pe principiul conspirativitatii totale vis a vis de media si opinia publica a adoptat strategia de acaparare a puterii politice, creind structuri omogene care au emanat apoi ca partide politice si structuri economico financiare .

Detalii pe releu : http://www.universulromanesc.com
Romania in 1989 nu avea datorii externe , iar dividentele ce le avea de incasat , fondurile bancii nationale si conturile secrete existente , adunate impreuna, se ridicau la aproximativ noua miliarde dolari . Aceste fonduri au permis initiatilor vechiului sistem sa finanteze noile structuri create si sa impuna monopolul pe noua piata a capitalului national , asimilind prin structura economico financiara creata , obiective economice de interes strategic national , resurse naturale , valori de schimb .

pompiliu bota 06-05-2010 - 07:14

Dar ministrul ginerică Predoiu nu e membru CSM? El ce face la şedinţe? IA BANI GREI ŞI ATÂT?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult