Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Politistii-spagari de la Serviciul Logistica din IPJ Arges au fost arestati

Politistii-spagari de la Serviciul Logistica din IPJ Arges au fost arestati

scris de Ziua Veche
8 afisari

Tribunalul Arges a arestat la cererea DNA doi ofiteri de politie din cadrul IPJ Arges si un om de afaceri pentru luare si dare de mita si abuz in serviciu in legatura cu atribuirea catre SC REBOB SRL Bradu a unui contract de constructii privind sediul Directiei Judetene a Arhivelor Nationale Arges.


Cei trei arestati pe numele carora s-au emis mandate de arestare pe 29 de zile sunt comisarul sef Alexandru Garaiman – seful Serviciului Logistic din IPJ Arges, subcomisarul Catalin Laurentiu Raban – functionar in acelasi Serviciu si afaceristul Robert Constantin Matei – administrator al SC REBOB Bradu.

In cererea de arestare preventiva, procurorii DNA au aratat urmatoarele: „In perioada 2003 – 2004, inculpatii Garaiman Alexandru si Raban Catalin Laurentiu, ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arges – Serviciul Logistica, in schimbul unor foloase, si-au incalcat grav atributiile de serviciu, atribuind nelegal un contract de executie de lucrari catre SC REBOB SRL Bradu (construirea noului sediu al Directiei Judetene a Arhivelor Nationale Arges), cu eludarea dispozitiilor privind legislatia in domeniul achizitiile publice, au aprobat suplimentarea valorii acestui contract fara o alta procedura de achizitie publica si au acceptat la plata bunuri si servicii ce nu au fost executate. Astfel, atat interesele Inspectoratului de Politie al Judetului Arges, cat si bugetul de stat au fost prejudiciate. Concret, in scopul sus mentionat, inculpatul Garaiman Alexandru a primit de la Matei Constantin Robert, administratorul societatii REBOB SRL Bradu, bunuri si servicii in suma totala de 60.378 lei, iar Raban Catalin Laurentiu a primit servicii turistice in suma totala de 313 lei. Pe perioada derularii contractului, inculpatul Matei Constantin Robert a prezentat la decontare devize ce cuprind materiale nefolosite si lucrari neexecutate, acte acceptate si semnate de catre Garaiman Alexandru si Raban Catalin Laurentiu, fapt ce a condus la prejudicierea Inspectoratului de Politie al Judetului Arges cu suma de 444.835,2 lei. in cursul anului 2003, pentru banii dati ca mita precum si pentru cei incasati prin decontarea lucrarilor neexecutate, inculpatul Matei Constantin Robert a intocmit si inregistrat in contabilitatea societatii, fictiv, un numar de 11 facturi fiscale si un contract economic de achizitii materiale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 116.736 lei (reprezentand TVA in suma de 48.682 lei si impozit pe profit in suma de 68.054 lei).”

La instrumentarea cauzei, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI – Directia Generala Anticoruptie si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS