Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Basescu l-a reconfirmat pe “Ceausescu” la Curtea Constitutionala

Basescu l-a reconfirmat pe “Ceausescu” la Curtea Constitutionala

scris de Ziua Veche
6 afisari

 

Presedintele Romaniei Traian Basescu l-a reconfirmat miercuri, prin decret prezidential, pe judecatorul Petre Lazaroiu (despre care magistrati cu vechime afirma ca l-a chemat Petre Ceausescu, pana dupa Revolutie cand si-a schimbat numele) in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Deloc intamplator, Petre Lazaroiu (foto) a devenit o “umbra” a lui Traian Basescu, dupa ce magistratul l-a scapat pe actualul presedinte de perspectiva suportarii unui prejudiciu de circa 37 miliarde lei vechi.

In 2002, procurorii Curtii de Conturi a Romaniei au intentat un proces impotriva lui Traian Basescu, pe motiv ca in calitatea sa de primar general al Capitalei, a aprobat pe semnatura sa, fara acordul consilierilor din CGMB, plata unui proiect pentru “Pasajul Basarab”, proiect pentru care s-au platit unei firme “de casa” a primariei sume imense de bani, fara nicio finalitate. Prejudiciul imputat lui Traian Basescu, in calitate de ordonator de credite, a fost de 37 miliarde lei vechi. Actul de imputare semnat de Procurorul General Financiar de pe langa Curtea de Conturi a fost respins in mod surprinzator, in 2003, de fostul judecator financiar Petre Lazaroiu pe motiv ca plata proiectului s-ar fi facut “legal”. La fel a procedat si DNA in 2005, care a dat NUP in acest caz pe partea penala a cazului. Dupa 2004, cand a devenit avocat, Petre Lazaroiu a incheiat contracte grase de asistenta juridica cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din subordinea Ministerului Transporturilor – un fief incontestabil al lui Traian Basescu. In 2008, Traian Basescu l-a numit pe Petre Lazaroiu judecator la Curtea Constitutionala, in locul lui Petre Ninosu, pentru un mandat de circa doi ani, care a expirat azi, mandat care a fost reinnoit prompt de seful statului.

0 comentariu

cititor vechi 04-05-2010 - 19:49

aveti dreptate, cinear vrea sa fie tare societatea civila? videnii, bercenii, stolojenii, bascenii? aceeasi tara, alta nomenclatura!

caramache 05-05-2010 - 00:42

Adinutzo, spune-mi cu cine te colegesti ca sa-ti spun cine esti. In alta ordine idei, daca consideri ca manipulatorul de informatii, diversionistul opiniei publice, bagatorul de fitile si informatorul dezinformator Viktor Alexandrovici Ronczea reprezinta sotzietatea tzivila care este in perikol de a fi sugrumata, atunci nu pot decit sa aplaud garota la ratul ronczesc.

george nemteanu 05-05-2010 - 03:27

Caramache, pe forumul ala vechi erai ,parca, mai putin spiritual, dar mai plin de substanta.

calibrel 05-05-2010 - 09:28

bre caramache, cu c mic, tu ai pe cineva prin presa de care iti place, pe care il admiri? sau iti plac doar emisiunile gen nora pentru mama, schimbi de mame si schimb de chiloti? ai o parare prea buna despre tine si noi, cert, ne-am cam saturat sa-ti flenduiesti ideile pe aici. vad ca prin alte parti nu apari. oi fi vreun ziarist ratat? parerea mea…

honorius 05-05-2010 - 11:05

traim pe un vapor in deriva. iar chestia cu ANI asta e putreda din cap pana in picioare. primii intergi ar trebui sa fie chiar aia care conduc. ce probitate morala are Macovei ala implicat in scandaluri gen ascultari nelegale, etc? si cu Vrabie asta ce au avut? sa dea jos pe toti care vorbesc despre neregulile de la ANI?

ela 05-05-2010 - 14:28

nu zic ca bosorogii aia or fi cei mai destepti sau ca ei or avea dreptate absoluta, dar pe personajele alea care conduc ANI le suspectez demult de un altfel de politie politica. sa fie un nou ANI, dar cu alta conducere.

caramache 06-05-2010 - 11:29

Negativisme
1. Evident ca am o parere buna despre calibre, dar este o mare diferenta intre un calibru si un calibrel.
2. Desigur ca imi plac strugurii si maslinele din presa. Nu imi plac insa aguridele si maslinele de oaie din presa.
3. Nu urmaresc emisiunile de care esti asa de bine informat. Tie iti plac emisiunile “ schimbi de mame si schimb de chiloti” ? De acolo iti procuri tu indispensabilii murdari si faci schimb de mame cu precedentii proprietari ( sau proprietarese ) de lenjerie intima?
3. Nu. Nu am avut, nu am, si nu voi avea nici-o legatura cu gazetaria. Sunt un cititor informat – si nu un ziarist ratat si dezinformat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult