Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Judecatorul sindic Prepelita a cerut scoaterea la vanzare a marcii si arhivei ZIUA

Judecatorul sindic Prepelita a cerut scoaterea la vanzare a marcii si arhivei ZIUA

scris de Ziua Veche
44 afisari

La Tribunalul Bucuresti s-a derulat luni un nou termen in dosarul de faliment al falitei SC ZIUA SRL, dosar instrumentat de judecatorul sindic Nicolae Prepelita (foto), de la Sectia a VII-a comerciala. La apelul in cauza au raspuns lichidatorul Dragos Cristian Siliste, precum si mai multi creditori si aparatori ai acestora.


Judecatorul Prepelita a inceput prin a-l informa pe lichidator ca este la curent cu ce se scrie in presa despre acest proces si i-a cerut lui Siliste sa-i explice ce este cu informatiile aparute despre nescoaterea la vanzare a marcii si arhivei electronice apartinand fostului cotidian national ZIUA.
Siliste i-a explicat ca inca n-a scos la vanzare marca si arhiva, intrucat evaluarea acestor bunuri este dificila si costisitoare, cu precizarea ca numai pentru marca i s-au cerut de catre niste evaluatori OSIM circa 22.000 euro. Am fost si noi prezenti la dosar si i-am explicat judecatorului in ce consta arhiva electronica si potentiala ei valoare de piata. Judecatorul Prepelita nu ne-a ascuns faptul ca el credea ca arhiva ZIUA ar fi reprezentat toate actele si dosarele dupa care ziaristii si-au scris articolele de-a lungul timpului. In fapt, in speta nu este vorba doar despre o singura marca ZIUA, protejata la OSIM pe numele falitei SC ZIUA SRL, ci despre cinci marci ZIUA (cu diferite extensii), care pot fi valorificate, alaturi de arhiva electronica a ziarului, stocata pe un server si care contine sutele de mii de articole aparute in cei 16 ani si jumatate de existenta a fostului cotidian national. Lichidatorul Siliste a dat asigurari ca va gasi o forma pentru evaluarea si fructificarea prin vanzare a acestor active si a anuntat ca in doua saptamani va demara procedurile de accesare a fondului special de stat pentru plata unei parti a salariilor neplatite celor peste 100 de jurnalisti de la defuncta ZIUA.

Care este strategia dvs pentru acoperirea creantelor?” l-a intrebat judecatorul pe lichidator. “Licitatii si iar licitatii”, a replicat lichidatorul, care a adaugat ca in fiecare joi sustine la sediul sau ales licitatii pentru vanzarea bunurilor mobile si imobile. Lichidatorul Cristian Siliste a tinut totusi sa precizeze ca pana in prezent nimeni nu s-a aratat interesat de cumpararea terenului din Straulesti, evaluat la 3,1 milioane euro, teren care daca s-ar vinde numai la un sfert din valoarea estimata, s-ar putea acoperi toate creantele prioritare (o ipoteca de circa 100.000 euro, si datoriile de peste 300.000 euro catre fostii salariati). La termenul de luni s-au pus in discutie si contestatiile impotriva refuzului lichidatorului Siliste de a admite la masa credala o serie de cereri de acordare de drepturi salariale izvorate din neplata pe ultimii trei ani a salariului minim pe ramura mass-media, in conformitate cu studiile si vechimea aferenta unor fosti salariati. La unele dintre aceste contestatii lichidatorul Siliste a comunicat in scris petentilor ca le-a respins, in altele inca nu s-au facut comunicarile de rigoare din pricina unor probleme cu Posta, dar se vor face. Judecatorul Prepelita a stabilit ca viitorul termen de judecata sa aiba loc pe 22 noiembrie 2010.

0 comentariu

FORESKIN 05-05-2010 - 17:11

…fiindca asa cum stau lucrurile – populatia colonista UNGUREASCA isi asuma drepturi teritoriale si identitati pe care fostii lor stapani imperiali le-au abandonat – impreuna cu ei cu tot…

Asadar ABORIGENII TRANSILVANENI DACII – ROMANI si dreptul lor de A DECIDE ce va fi considerat ACCEPTABIL cu cei care NU accepta IDENTITATEA si CULTURA in tara ce au colonizat / invadat.

E timpul ca in Tinutuile Pangarite sa fie instituita o Saptamana a Cultura Aboriginala Romana.. Introduceti notiunea de AB-ORIGINE…

FORESKIN 05-05-2010 - 17:19

…asadar FORMULA DE JURNALISM PE SUBIECTUL ASTA – este sa INDEMNATI LA PASI FIZICI – ACTIUNI CONCRETE… pentru a echilibra balanta…

gogu 06-05-2010 - 02:17

daca sintem prosti sa neo traga prin democratie a venit si hitler la putere si ce daca se enclavizeaza sa stea acolo si dupa ce verestoi le taie padurile sai vedem din ce traiesc oare atunci le va da ungaria papica?

Dan Tanasa 06-05-2010 - 08:21

Consiliul Judetean Covasna, sub patronajul presedintelui Tamas Sandor (foto), va organiza in perioada 28-30 mai 2010 „Zilele Turismului din Trei Scaune” (Haromszeki Turisztikai Napok). Programul manifestarii este postat pe pagina de internet a institutiei doar in limba maghiara si doar in sectiunea in limba maghiara a paginii de internet.
Romanii, la fel ca si in cazul altor manifestari organizate de catre Consiliul Judetean Covasna, sunt ignorati cu desavarsire si de aceasta data. Programul manifestarii face referire doar la acele zone din judet locuite preponderent de maghiari si controlate de catre UDMR sau PCM. Zonele in care locuiesc majoritar romanii, ca Valea Mare sau Intorsura Buzaului, sunt ignorate de conducerea Consiliului Judetean Covasna exclusiv pe criteriul etnic. Puteti consulta programul manifestarii „Zilele Turismului din Trei Scaune” aici.

nik 06-05-2010 - 12:55

puteti pleca nimeni la granita no sa va opreasca dar pe ilonco gheonghi morico………..lasatile aici

Giurgiu Crisan 06-05-2010 - 19:29

Eu le-aş da autonomie; şi cu limbă oficială !! Aşa; să se sature. Să ştie numai ungureşte şi să se întreţină din ce ştiu. Or să plece pe capete în Ungaria.Pe de altă parte bag capital în pămînturi (că preţurile or să fie în găleată) şi le dau numai la romînaşi din Ardeal. În 20 de ani nu or să mai fie nici un sfert din unguri pe acolo, iar autonomia o să fie literă moartă.

papastratos 06-05-2010 - 22:04

Sunt mai roman ca tine, dar tinutul secuiesc n-are cum sa fie unul romanesc. E o chestie elementara. Mi-e lene sa povestesc totul, mi-e sila de nationalisti facuti prin facultati particulare, basca de discipoli rancezi de-ai lui Victor Roncea, dar pun doar o intrebare: la cate sute de ani atestata prima biserica romaneasca in acel tinut, dupa cea romaneasca? Sau invers? Ti-as spune multe chestii de istorie, de cea a zonei respective, dar vad ca esti prea roncist pt a intelege

Gogu II 07-05-2010 - 04:45

Fiindca eşti romman te semnezi Papastratos? Mai esti si un mare prefacut, fiindca nu din lene nu povestesti, ci fiindca nu ai ce povesti. Iti dau eu raspunsul: Cert este ca atunci cand si-au inceput campaniile, cavalerii ioaniti au gasit in zona o populatie romaneasca pe care a regasit-o dupa sute de ani si Buccow, generalul de trista amintire, care in anul 1763 a batut cu tunul 200 de biserici si manastiri romanesti ortodoxe si care in virtutea misiunii sale de a distruge ortodoxia a ucis la Ciceu 200 romani in zi de hram. Nu a uitat insa ca sa noteze in jurnalul sau de front ca in cel mai maghiarizat scaun secuiesc din 102 sate 99 erau locuite de romani. DE fapt toata discutiile despre siculi trebuie sa inceapa cu legile de maghiarizare prin teroare a tinutului seciuesc. Intreaga lume este obligata sa vada ca in ciunda maghiarizarilor fortate si a toponimiei localitatea Vlahita, tradusa Olah Falu, ramane peste veacuri marturie eterna ca siculii sunt neam romanesc. De asemenea oricine vede scutul herldic al secuilor cu care s-au reprezentat in Unio Trium Nationum (anul 1438)este dominat de tandemul Soare-Luna, tandem regasit numai in heraldica Prinicpatelor Romane. Atunci cand si-au ales acest scut heraldic, siculi au avut constiinta ca apartin etosului national romanesc. In ciuda propagandei comandata si finantata din exterior, secuii de astazi au transformat in drapel scutul lor heraldic de natiune cu stavechi radacini romanesti. Simon de Keza ne-a spus clar ca scrierea secuilor este imprumutata de la Vlahi, deci este aceeasi cu a Vlahilor. Se vede bine ca „rovas iras” este una si aceeasi cu „raboj (scr)iere” literele B si V sunt intersanjabile. Odata cu maghiarizarea lor fortata, siculii si-au tradus si baladele: Miorita si Mesterul Manole. In ciuda maghiarizarii ei toata toponimia este romaneasca.
Asa ca lenea ta este prefacuta pentru a ascunde adevarul.

Rasputin 07-05-2010 - 10:37

…fost budapestanul, muaddib, cumanus,
în fapt agentul jobbik în România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult