Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ex-diplomatul Silviu Ionescu trimis in judecata pentru ucidere din culpa

Ex-diplomatul Silviu Ionescu trimis in judecata pentru ucidere din culpa

scris de Ziua Veche
2 afisari

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au trimis joi in judecata, in stare de arest preventiv, pe inculpatului SILVIU IONESCU (fost diplomat) pentru comiterea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii. Potrivit rechizitoriului Parchetului Inaltei Curti:


“Din probele administrate in cursul urmaririi penale, a rezultat ca in data de 15 decembrie 2009, in jurul orelor 03.10, Ionescu Silviu, insarcinat cu afaceri „ad interam” al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea autoturismul Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei in Singapore, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat la o intersectie semaforizata, doua persoane in varsta de 30 si respectiv 24 de ani, care traversau regulamentar trecerea de pietoni. Conducatorul auto a parasit locul accidentului si a continuat sa conduca autovehiculul,pana la urmatoarea intersectie semaforizata, unde nerespectand, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu ranirea unei persoane in varsta de 18 ani. Nici de aceasta data inculpatul nu a oprit, parasind locul accidentului si abandonand autoturismul intr-o zona industriala a orasuluiSingapore. Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate in urma primului accident rutier, celelalte doua victime suferind si ele o serie de leziuni. Concluziile raportului medico-legal intocmit in cauza au relevat ca victima primului accident, in varsta de 30 de ani, a decedat la 3 zile dupa producerea accidentului, din cauza unei hemoragii intercraniene si contuzii cerebrale cu fractura de craniu, leziuni ce au putut fi produse ca urmare a impactului. Cea de a doua victima a primului accident a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 70-80 zile de ingrijiri medicale, fiind de natura a determina infirmitate si au pus in primejdie viata victimei. Ulterior producerii celor doua accidente de circulatie, Ionescu Silviu a sesizat politia singaporeza cu privire la faptul ca autoturismul Audi A6 a fost sustras din fata Ambasadei Romaniei dupa orele 02.00, situatie neconforma cu realitatea pe care a sustinut-o si prin declaratiile date in fata autoritatilor judiciare singaporeze”.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au efectuat o cerere de comisie rogatorie internationala, solicitand autoritatilor statului Singapore transmiterea unor documente si audierea unor persoane la care sa participe si un procuror si un ofiter de politie. Autoritatile judiciare singaporeze si-au dat acordul de principiu cu privire la efectuarea acestei comisii rogatorii si au inaintat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie documentele solicitate. Comisia rogatorie a fost finalizata in perioada 31 mai – 1 iunie 2010, ocazie cu care au fost efectuate pe teritoriul statului Singapore mai multe audieri la care au asistat un procuror si un ofiter de politie romani si au fost inmanate alte probe. Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult