Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dan Diaconescu cercetat intr-un nou dosar de santaj la DNA

Dan Diaconescu cercetat intr-un nou dosar de santaj la DNA

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Surse avizate ne-au informat ca Sectia de Combatere a Coruptiei din DNA, condusa de procurorul sef Lucian Papici a deschis zilele acestea un nou dosar penal, tot pentru santaj, pe numele patronului OTV Dan Diaconescu. Dosarul este o ancheta demarata in 2008 si contine indicii temeinice de santaj, potrivit surselor noastre.

Intre timp, Tribunalul Bucuresti a motivat recursul in cazul primului dosar de santaj al patronului OTV, in care jurnalistului (arestat la finele lunii trecute de catre Judecatoria Sectorului 1) i-a fost ridicata masura arestarii si a fost pus in libertate, insa cu interdictia de a nu parasi localitatea si de a nu discuta cazul sau la OTV, in caz contrar urmand sa se repuna in discutie oportunitatea arestarii. Tribunalul Bucuresti afirma ca la OTV “exista un grup infractional” si a criticat masura procurorilor de a solicita arestarea preventiva doar pentru infractiunea de santaj. Surprinzator, judecatorii Anamaria Tranca, Andi Malaliu şi Dorel Matei au justificat de ce anume au hotarat ca Dan Diaconescu sa fie cercetat in stare de libertate – in pofida retinerii existentei unui grup infractional organizat – si anume ca nu are antecedente penale si are un copil minor in intretinere. Revenind la grupul infractional retinut de judecatori, in motivarea tribunalului se arata ca “exista date ca prezumtivul grup infractional organizat foloseste mijloace laborioase mascate in spatele unui post de televiziune pentru a da o aparenta de legalitate activitatii infractionale, libertatea presei, denaturand insa sever sensul constitutional al acestui concept„. In acelasi timp, judecatorii afirma ca este greu de probat existenta unei asemenea grupari, in conditiile lipsei unui flagrant sau a unor inregistrari in mediu ambiental care sa probeze o intelegere de natura infractionala.

Judecatorii au apreciat ca apararea lui Dan Diaconescu cum ca nu l-ar fi cunoscut pe primarul Mot (pretinsul santajat) este o atitudine nesincera, contrazisa de declaratiile martorei Mihaela Moise, pe motiv ca aceasta ar fi marturisit ca a comunicat datele despre activitatea ilicita a primarului Mot lui Dan Diaconescu şi martorei Diana Voiculescu, de la care a obtinut şi aprobarea expresa şi mijloacele financiare pentru realizarea reportajului in comuna Zarand. Tribunalul i-a interzis lui Dan Diaconescu sa ia contact direct sau indirect cu Doru Parv si cu martora Mihaela Moise pe durata cercetarilor.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult