Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Doi directori de liceu din Cluj arestati pentru coruptie la BAC

Doi directori de liceu din Cluj arestati pentru coruptie la BAC

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

Tribunalul Cluj a hotarat miercuri arestarea preventiva a directorului Grupului scolar „Alexandru Borza” – Ioan Rus si a directorului adjunct al Liceului „Edmond Nicolau” – Vaidahazan Ioan, pentru 29 de zile si, respectiv 20 de zile, pentru infractiunile de luare de mita, trafic de influenta, fals si distrugere de inscrisuri.


Prin Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurorii DNA, care anterior arestarii, i-au retinut pe cei doi, au retinut urmatoarele: „In cursul lunii iunie 2010, cu ocazia sesiunii iunie-iulie 2010 a examenului de bacalaureat, inculpatul Rus Ioan a pretins de la mai multi candidati si de la parintii acestora sume cuprinse intre 1.000 si 1.300 euro, totalizand 14.100 euro, din care a primit efectiv suma de 10.600 euro, promitand ca, in schimbul acestei sume, va interveni pe langa membrii Comisiei de bacalaureat din cadrul Centrului de examen Grup scolar „Alexandru Borza” din Cluj Napoca, in vederea asigurarii promovarii in mod fraudulos a probei de limba si literatura romana. La randul sau, in cursul lunii iunie 2010, inculpatul Vaidahazan Ioan, membru in Comisia de bacalaureat si director adjunct la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Cluj Napoca, a pretins si primit de la un candidat suma de 400 euro pentru a-l ajuta sa promoveze probele scrise la examenul de bacalaureat. Pentru a asigura promovarea frauduloasa unui numar de 42 de candidati, cei doi inculpati s-au angrenat in falsificarea unor lucrari de bacalaureat si multiplicarea acestora prin xerocopiere color, iar lucrarile originale au fost inlocuite cu cele astfel falsificate. De asemenea, pentru a crea aparenta de legalitate si pentru a ingreuna verificarile, s-a procedat la sustragerea documentelor care ar fi putut atesta inlocuirea lucrarilor (borderourile de predare a lucrarilor scrise profesorilor supraveghetori la proba de limba si literatura romana)”.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult