Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Recalcularea pensiilor militarilor, blocată de instanţă

Recalcularea pensiilor militarilor, blocată de instanţă

scris de Ziua Veche
0 afisari

Membrii SCMDMagistrații au blocat recalcularea pensiilor militarilor. Hotărârea – care se pune în aplicare imediat – este valabilă până la pronunţarea instanţei de fond și poate fi atacată cu recurs în 15 zile.

Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea executării Hotărârii de Guvern 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat și a pensiilor poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar.

 Decizia a fost luată  în cadrul procesului iniţiat în august de un grup de militari în rezervă împotriva Guvernului României. Hotărârea magistraţilor este valabilă până la pronunţarea instanţei de fond şi poate fi atacată cu recurs în 15 zile, însă este executorie.

 

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, pe 29 iunie, decretele pentru promulgarea legilor care prevăd scăderea salariilor bugetarilor cu 25% şi recalcularea unor pensii speciale, după ce, în şedinţa organizată în aceeaşi zi, Camerele reunite al parlamentului le-a pus în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE IN REZERVA SI IN RETRAGERE anunta ca va continua actiunuile in instanta pentru apararea drepturilor militarilor in rezerva:

  1. Prin Sentinta civila nr. 338 din 28.09.2010, Curtea de Apel Cluj a hotarat suspendarea executarii HG nr 735/21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.
  2. In Dosarul nr. 7130/2/2010 de la Curtea de Apel Bucuresti, la termenul de judecata din 29.09.2010, cu acelasi obiect, avocatul SCMD a solicitat renuntarea la judecata si a rugat instanta sa ia act de sentinta nr. 338 a Curtii de Apel Cluj.
  3. In celelalte doua actiuni ale SCMD la alte instante din tara, de suspendare a executarii HG 735/2010 se va proceda in acelasi mod ca la Bucuresti.
  4. Sentinta civila nr. 338/28.09.2010 a Curtii de Apel Cluj este definitiva dar revocabila, fiind supusa recursului in termen de 15 zile, recurs la care guvernul Romaniei, in mod cert nu va renunta. In aceasta situatie, intreaga forta juridica a SCMD se va indrepta spre sustinerea mentinerii sentintei juste a Curtii de Apel Cluj in fata recursului Guvernului Romaniei.
  5. Efectul juridic imediat al Sentintei civile nr. 338/28.09.2010, notificata si catre MapN, MAI si SRI, este acela de incetare a executarii HG 735, deci a oricarui act sau fapt de supunere a pensionarilor proveniti din structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala unor umilinte incredibile, prin incalcarea prevederilor Constitutiei Romaniei, ale statutelor profesionale ale acestor categorii, ale legislatiei europene, a pactelor si tratatelor privind drepturile si libertatile fundamentale ale omului, ale celor mai elementare norme morale si, nu in ultimul rand, prin antiromanismul, minciuna si impostura unor guvernanti vremelnici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult