Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Reputația profesionalǎ a procurorului Papici afectatǎ de Ponta

Reputația profesionalǎ a procurorului Papici afectatǎ de Ponta

scris de Z.V.
4 afisari

Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii arată că reputaţia profesională a procurorului Lucian Papici a fost afectată de declaraţiile premierului.

Reputația profesionalǎ a procurorului Papici afectatǎ de Ponta

Inspecţia Judiciară a finalizat raportul în cazul cererii procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Lucian Papici de apărare a reputaţiei profesionale. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuţie raportul Inspecţiei Judiciare, acesta fiind pe ordinea de zi a şedinţei de marţi. Inspecţia Judiciară a notat în raport că reputaţia profesională a procurorului Lucian Papici a fost afectată prin declaraţiile la adresa sa.

Procurorul Lucian Gheorghe Papici, din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a DNA, a solicitat, în 3 octombrie, Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputaţia profesională şi imaginea publică în legătură cu afirmaţiile făcute de premierul Victor Ponta în mass-media. În solicitarea adresată CSM, procurorul Lucian Papici consideră că „afirmaţiile denigratoare făcute de primul ministru îi afectează reputaţia profesională, deoarece acestea pun la îndoială obiectivitatea sa în instrumentarea dosarelor penale, probitatea morală şi profesională”.

Afirmaţiile au fost făcute în 2 octombrie, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, în contextul în care, cu puţin timp înainte, fusese transmis, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ordinul prin care s-a dispus încetarea delegării în funcţia de procuror şef de secţie a lui Lucian Papici, preciza DNA într4-un comunicat de presă.

„În cererea adresată CSM, procurorul Papici Lucian Gheorghe susţine că, prin afirmaţiile făcute de primul ministru – din care reproduce textual «Papici a făcut dosare politice» şi «De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?» – se creează opiniei publice sentimentul că primul ministru, care este om politic, este în realitate cel care hotărăşte asupra menţinerii sau nu în funcţia de conducere a unui procuror, cu toate că nu are atribuţii legale în acest sens”, a mai arătat DNA în comunicatul remis de mediafax.

În susţinerea cererii către CSM, procurorul Papici subliniază că aceste exprimări creează un potenţial de asociere a magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului, cu mediul politic şi consideră că modul tendenţios, aprecierile personale şi judecăţile de valoare exprimate de primul ministru îi afectează imaginea publică. Reprezentanţii CSM declarau atunci că cererea procurorul Lucian Papici de apărare a reputaţiei profesionale a fost transmisă Inspecţiei Judiciare, care va întocmi un raport ce va fi prezentat Plenului Consiliului.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane – preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt – au fost trimişi în judecată în dosarul cunoscut sub numele de „Fraudă la referendum”. Premierul Victor Ponta a declarat, în 2 octombrie, la RTV, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut „dosare politice”. „Cine, ce victimă e Papici? (…) Şi-a terminat omul dosarul (în cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate să fie procuror simplu. Cum să fie şef când şi-a terminat mandatul? Ce stăm şi plângem?”, s-a întrebat, retoric, Ponta, precizând că acesta va fi în continuare simplu procuror.

În 3 octombrie, premierul Ponta a reafirmat că Lucian Papici nu a fost schimbat, ci doar i s-a terminat mandatul, iar în locul acestuia şi a adjunctului său au fost numiţi procurori care vor avea stabilitate pe trei ani, ca să „nu stea toată ziua pe telefon cu Cotroceniul”, precum foştii şefi DNA, Morar şi Papici. El a adăugat că, potrivit legii, Lucian Papici nu avea dreptul la un al treilea mandat, fiind înlocuit când şi-a terminat dosarele, iar cei care îi înlocuiesc sunt tot procurori din cadrul DNA, care au lucrat acolo şi în mandatul lui Daniel Morar. Ponta a susţinut că e absolut hotărât să asigure independenţa DNA atât faţă de Guvern, Parlament sau coaliţia pe care o conduce, dar şi faţă de Macovei şi Morar, subliniind că este normală schimbarea conducerii la o instituţie publică.

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează faptul că a ieşit cu o declaraţie, după înlocuirea lui Papici, el arătând că nu trebuia să vorbească despre persoane. „Trebuia să spun însă un lucru, pentru că ţine de ministrul Justiţiei şi ministrul Justiţiei e în Cabinetul meu, şi anume că s-a respectat legea, că susţinerile preşedintelui Băsescu sunt absurde şi împotriva legii, că este inacceptabil – asta mi se pare într-adevăr inacceptabil – ca preşedintele Băsescu să dea telefoane la procurorul general şi să-i spună să nu aplice legea. Foarte bine că a aplicat-o, conform legii”, a spus Ponta.

69 comentarii

UnUL 08-10-2013 - 13:46

Să creadă naivii că Ponta nu a intervenit în demiterea domnului Papici. Declarațiile lui în care mai întâi făcea pe niznaiul, prefăcându-se că nu știe prea bine despre cine și despre ce este vorba, urmate brusc de acuzațiile de „băsism” și de „dosare politice” l-au dat de gol. (Și, evident,Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii are dreptate : reputaţia profesională a procurorului Lucian Papici a fost afectată de declaraţiile premierului.) Oricum, prin aceste declarații Tonta a dat din nou cu mucii-n fasole și ne va aduce un șut în dos de la Coana Europa. Deja Copy-Paste mitomanul a primit o scatoalcă peste rât din partea ambasadorului Olandei. (Până și bătrânul kaghebist Ilici l-a tras de urechi!) Și acum degeaba își pune cenușă în cap ne-a trimis iar la periferia Europei și vom avea din nou „bube” în MCV.

mircea 08-10-2013 - 16:13

bai prostovane tu nu vazi ca este vorba de Pupici,ca Papici se refera la mancat cacat de Basescu,Boc,Falca,Udrea………..PeDeeListi si uN-nUL

Tache 08-10-2013 - 18:24

Ramiro Guerrero si este procurorul general din Bolivia. O tara deloc bogata, se afla in America de Sud, are trecut colonial, cu toate bolile si viciile sociale rezultante.

Acum cateva zile, procurorul a reusit sa bage sub arest la domiciuliu pe fostul presedinte Jorge Quiroga, care in perioada 2001-2002 a concesionat petrolul din Bolivia unor companii americane. Suna cunoscut, nu? Acum, procurorii vor sa-l bage la parnaie pe privatizatorul-sef, pe care-l suspecteaza de „subminarea economiei nationale”.

In acelasi timp, Guerrero incearca sa obtina extradarea din SUA (pai unde fug cei mai buni si mai curati capitalisti de pretutindeni?) a unui alt ex-presedinte, Gonzalo Sánchez de Lozada care este acuzat de privatizari frauduloase, subminare a economiei nationale si abuz de putere (mister President a dat ordin politiei sa traga in niste protestatari care nu erau de acord cu vanzarea petrolului catre americani). SUA refuza sa-l extradeze pe fostul presedinte si pe doi fosti ministri acuzati in acelasi dosar.

Eu il suspectez pe Ramiro Guerrero de patriotism si de profesionalism. Mai mult, cred ca Guerrero (un tip deloc sfant, daca e sa credem ce scrie despre el presa pro-americana din Bolivia) chiar intruchipeaza conceptul de justitie independenta, fiind independent de indicatiile pretioase venite de la ambasada SUA. Cand apare un „Guerrero” la Bucuresti, sa putem discuta despre „justitia independenta” din Romania ?

jan dinu 08-10-2013 - 18:47

Este un dosar evident – politic – shi poti face greseli cind esti
in functie chiar daca ti-ai tradat tzara shi interesele ei oricaror
forte – mici ori mari !Bagarea in discutie de coruptie a USA este
de-a dreptul repugnanta shi deplasata . Daca sunt vinovati
ei au ramas in Bolivia unde traiesc o viatza de huzur pe sptele
saracilor asha cum se intimpla shi in Romania . Ai nostri au fost
mai inspirati plasind banii in BERMUDE ca in State ..era legati
fedeles$ shi trimishi in tzara de origine !
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 18:59

COPY/PASTE marca PRO’sTACHE=EUFROSIN !

ORIGINALUL:

Pe omul din poza cred ca nu-l cunoasteti. Il cheama Ramiro Guerrero si este procurorul general din Bolivia. O tara deloc bogata, se afla in America de Sud, are trecut colonial, cu toate bolile si viciile sociale rezultante. Acum cateva zile, procurorul a reusit sa bage sub arest la domiciuliu pe fostul presedite Jorge Quiroga care in perioada 2001-2002 a concesionat petrolul din Bolivia unor companii americane. Suna cunoscut, nu? Acum, procurorii vor sa-l bage la parnaie pe privatizatorul-sef pe care-l suspecteaza de “subminarea economiei nationale”. In acelasi timp, Guerrero incearca sa obtina extradarea din SUA (pai unde fug cei mai buni si mai curati capitalisti de pretutindeni?) a unui alt ex-presedinte, Gonzalo Sánchez de Lozada care este acuzat de privatizari frauduloase, subminare a economiei nationale si abuz de putere (mister President a dat ordin politiei sa traga in niste protestatari care nu erau de acord cu vanzarea petrolului americanilor). SUA refuza sa-l extradeze pe fostul presedinte si pe doi fosti ministri acuzati in acelasi dosar. Eu il suspectez pe Ramiro Guerrero de patriotism si de profesionalism. Mai mult, cred ca Guerrero (un tip deloc sfant, daca e sa credem ce scrie despre el presa pro-americana din Bolivia) chiar intruchipeaza conceptul de justitie independenta, fiind independent de indicatiile pretioase venite de la ambasada SUA. Cand apare un “Guerrero” la Bucuresti, mai discutam despre “justitia independenta” din Romania, ok?”””” Articol De VALENTIN MANDRASESCU! la noi pe cind asemenea oameni politici..asemenea procurori?

…..

Tache 09-10-2013 - 07:05

Ucraina poate deveni un refugiu pentru sutele de mii de ţigani din Uniunea Europeană. Ţara şi-a luat obligaţia să-i adăpostească în cadrul acordului de asociere cu UE.
……………………..
Detaliile legate de strămutarea ţiganilor vor fi examinate, cel mai probabil, în noiembrie, la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

http://romanian.ruvr.ru/2013_10_05/De-ce-are-nevoie-Ucraina-de-tiganii-europeni-8872/

Maresalul Antonescu a fost un vizionar si un clarvazator! Tigane Parpanghel, ti-ai facut bagajele ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-10-2013 - 19:26

@ … p r o ‘S t a c h e = e u f r o s i n

WANTED by U S A ! ! !

Instinctul de conservare te-a scapat de cateva ori in viata ! Din USA ai fugit cu bani enoriasilor
VIA MEXIC !.

De rigorile legilor din RrOmanica , te-a salvat bancrutorul fraudulos fost SECRETAR al B O B a P C R , UNIVERSITATEA BUCURESTI ,
inconfundabilul RASIST , XENOFOB si ANTISEMIT , ion coja !

De mine , NU VEI SCAPA pentru campania de
sabordare a CAMPANIEI de VACCINARE impotriva cancerului de col uterin .

Tu un neica nimeni cu 2 (doua clase)ai fost cap de afis intr-o campanie criminala !

NU vei SCAPA ,nici in gura de sarpe !

UnUL 10-10-2013 - 19:04

Păi tocmai că ]ncep să se ivească, Parpanghel.

neacsum 08-10-2013 - 21:51

Ca intotdeauna, daca vrei sa afli ce face Basescu, intreba-l pe Ponta, daca vrei sa stii ce magarii face Ponta, intreaba/l pe Basescu. Daca vrei sa fii mintit intreba-i pe fiecare ce cred despre propriile persoane. Deci daca vreti ca Ponta sa nu mai minta, intrebati-l doar ce face Basescu iar daca vreti ca Basescu sa spuna adevarul, intrebati-l ce face Ponta.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 13:55

Prostu’ Moare

De Grija Altuia

Si Chiombu De Soarta TVR 1 !

De cand a inceput sa bantuie televiziunile mai ceva decat fantoma lu’ taxu lu’ Hamlet si cu o precizie orara de ceas elventian, chiombila se incapataneaza pe zi ce trece sa ne arate cum ii evolueaza nebunia, iar noi ne incapatanam tot pe zi ce trece sa mentinem nebunul la Cotroceni, consolandu-ne cu sfatul lui Ponta de a numara AMR-ul.
Discursul lui, nu ca ar fi excelat vreodata, a ajuns un exemplu de antilogica, autocontrazicere, dezicere si minciuna, fabulatie de securist atins de Alzheimer etc.
Ultima gaselnita a imbarligatorului caruia nu i se gaseste dosarul de securist ca sa ni-l arate si noua si-a croit-o pe modelul sarii si a postei romane din campania prezidentiale, bunuri ale intregului popor pe care Geoana urma sa le dea cadou lui Vantu si lui Voiculescu.
In viziunea lui basel inititativa guvernamentala de a-i executa pe datornici are o radacina mult mai adanca, raul de Ponta dimpreuna cu cei patruzeci de hoti neurmarind altceva decat sa falimenteze Televiziune Romana pe care apoi s-o cadoriseasca lui Voiculescu (singura marota care-i mai bantuie uratului vidul din capatana). Asta , da, lovitura de maestru la Ponta si la Voiculescu, lovitura ce face sa crape de invidie toate guvernele tarilor care beneficiaza de televiziunni nationale.
Asta este unul din motivele pentru care basescu nu da ordin procurorilor cind si care dintre adversarii lui politici sa mearga la puscarie, multumindu-se in schimb sa-si atentioneze adversarii ca urmeaza sa fie luati cu Volga neagra si cu ochelari de cal de dric pe ochi daca nu-si baga mintile in cap. Si asta deoarece Constitutia, la articolul numarul, ii da lui dreptul sa colaboreze telefonic cu capii procuraturii in vederea rezolvarii MCV si a inntrarii Romaniei in spatiul Schengen.
Imi si imaginez discutia dintre el si Morar la momentul deschiderii dosarului penal al infractorului Dragnea pe motiv de indemn cetatenesc si constitutional de “haideti, oameni buni, la vot sa i-o dam lu’ chiombu’-n bot! “
Sunt convins ca la acel moment tovarasul basescu l-a sunat pe tovarasul Morar si i-a spus cum ca daca nu-i face dosar lu’ Dragnea, Romania canci intrare in Schengen!
Una peste alta insa nebunul dovedeste ca are surse inepuizabile sa ne bata la cap la ore de maxima audienta, iesind in public cu toate bazaconiile pentru care in orice alta tara in afara de Romania, pacientul s-ar bucura de tratament medicamentos, dusuri scotiene si la moment de criza acuta manfestata prin dorinta de a vorbi muncitorilor de la “23 August” camasa de forta si haidamaci intru cumintire.

SourceS Magnifiq…

UnUL 08-10-2013 - 15:06

Magnirahat, nu Magnifique.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 15:33

Dragul meu, nu e bine !
Nu e bine , sa pomenesti !
Chiar tu de …r a h a t !
Se pare , ca te umpli si
Tu, ….nu e b i n e !

http://3.bp.blogspot.com/-eDY1t7ACS2Y/UkdMkEp8fzI/AAAAAAAAQJE/ul2xKBOPr7I/s1600/De+cacat+sa+fii.jpg

UnUL 08-10-2013 - 15:58

Parpanghelas, singurul rahat cu care am treaba – dar de foarte departe! – e ala cu care incercati sa ma improscati voi dar nu ma nimeriti, si va cade inapoi pe mutra.

salut 08-10-2013 - 16:01

Epic. Chiar universitar. Profesorique de Cluj, nu te joci !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 16:09

Dar in cazul tau,
Manopera odioasa ,
O EXECUTI ,tu -insutzi !

Si deaqa ai stii, de cate ori
…esti protejat , fiind in domeniu

ushor ..behinder”

UnUL 08-10-2013 - 16:18

Si ce, Salaud, nu e adevarat? De ce sa ne ascundem dupa corcodus?
Parpagnghelas, eu nu am treaba cu acest gen de „manopera” (nici cu altele, de altfel, eu ne prea folosindu-mi mainile decat pentru a scrie). Asta de care vorbesti e tipul de activitate pe care il practicati tu, Salaud, Bubos, Basinel si altii „ejusdem farinae”.

salut 08-10-2013 - 16:23

Ca esti un kkt imbecil? Da, e adevarat !

Ca, in conditiile in care epicentrul prostiei absolute e Clujul, tu, care stii pluralul de la „succes”, ai fi un soi de profesorique pe la nu stiu ce universitate? Da, poate fi adevarat !

In rest, in afara faptului ca nu incetezi a produce noi dovezi ca esti – pur si simplu – cel mai imbecil forumist de pe aici, ce alte talente ai? Ce stii sa faci, mai sluga?

Antibasistul 08-10-2013 - 17:36

Buna postare, Salut!
:)))

UnUL 08-10-2013 - 19:04

Salaud si Basinel, mai imbecili ca voi mai greu. Imbecili, vulgari, marlani, penibili, agresivi, talibanici, ce mai, „la fine fleur” a USL.

Antibasistul 08-10-2013 - 23:00

Porc basist Unul, da-te dracului cu toți basistii!

UnUL 08-10-2013 - 23:18

Copy-paste 412?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 16:32
UnUL 08-10-2013 - 19:07

Care. „voi”, Parpanghelas? Pai cei care ma ataca non-stop, mitocaneste, aruncand cu rahat, cum spuneam. Si ma intristeaza ca te vari singur in aceeasi oala cu Bubos, Basinel, Salaud, care sunt mult sub nivelul tau intelectual.
P.S. PENTRU DUMNEZEU, MAI SLABESTE-MA CU LINK-URILE !!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 19:17

Tzin , prea mult la calitatea ta de om si intelectual, ca sa lupt cu tine,
Sa te determin sa vezi , si sa intelegi ca esti in plasa unui FARSOR.
Ti-am amintit, daca va fi sa fie , in particular i-ti voi prezenta punctul meu de vedere prin prisma experientei cu subiectul .

UnUL 08-10-2013 - 19:36

Parpanghel, nu cred ca vom fi candva de acord in legatura cu persoana (eu as spune „personalitatea”, dar te vei scandaliza!) domnului Basescu. Asa cum am spus, ne vor trebui cativa ani ca sa vedem care din noi a avut dreptate. Dar asta nu exclude respectul reciproc si o polemica civilizata, bazata pe argumente. Si in plus, asa cum s-a vazut de vreun an si ceva de cand sunt pe acest forum, cu 2-3 exceptii notabile (cea mai sus mentionata fiind cea mai importanta!), suntem pe aceeasi lungime de unda in foarte multe chestiuni.
Foarte sincer, daca ai un drum prin Cluj (eu nu ma prea deplasez in timpul anului universitar), mi-ar face placere sa stam de vorba in direct. Este clar ca – spre deosebire de cei mai sus mentionati : Salaud, Bubos, Basinel, Degetel , Mircea, Tache, etc.), cu dumneata chiar as avea ce discuta.

digital 08-10-2013 - 19:49

UnUL
08-10-2013 at 19:36

dl. băsescu…..piei dreq de limbric cu kiorul tău împuțit cu tot!
cum te mai suportă Terra mă!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 19:58

@ceausu de Menth,
Doresti o demonstratie in
LIVE, la ACCESAREA IDENTITATI si ADRESEI
Steep/by STEEP???????????????
Desi, sti ca nu-mi plac GONOAIELE ca
TINe!

salut 08-10-2013 - 20:01

– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
08-10-2013 at 19:58
@ceausu de Menth,…

======================

Cu cine se cearta tiganul analfabet ?

digital 08-10-2013 - 20:06

salut
08-10-2013 at 20:

așa face țighanul când i se face dor de măssa!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 20:13

Bey , homunculilor,
bey , skurshori , bey drojdia societatii,
Bey , ceata lui PitziGOI, MOBILIZAREA !
Sa apara si viermmele de pogoanele,
Nu cumva sa lipseasca nici Ciuhabu
Iar Pro’sTache sa va ridice STINDARDUL
si NIVELUL inn TELECTUAL !

UnUL 08-10-2013 - 23:25

salaud, cum spuneam deja – dar cenzura lucrează! – „țiganul analfabe” este cu 10 trepte deasupra ta și a lui degețel ca intelect, cultură, pregătire…

urbos 08-10-2013 - 23:27

Trebuie remarcat ca ji danismul bate basismul.

UnUL 08-10-2013 - 23:31

Și prosta toxică buboasă bate toate recordurile.

salut 08-10-2013 - 16:18

„Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii arată că reputaţia profesională a procurorului Lucian Papici a fost afectată de declaraţiile premierului.”

=====================

Tara procurorilor. „Noi centram, noi dam cu capul”.
Chiar nu vede nimeni ca „unchiul” cerceteaza faptele „nepotului” si ii spune „vecinului” ca ” nepotul nu i-a spart geamul cu prastia, piatra aia era doar luata de vant” ?

Hai bre, pe bune: cand se termina minciuna asta cu „independenta justitiei ?” daca se „controleaza” unul altul? Singura „independenta” e fata de notiunea de justitie si fata de natia ce plateste taxe sa ii tina noii protipendade salarii nesimtite in raport cu potenta societatii si folosul social al activitatii lor.

UnUL 08-10-2013 - 16:21

Care unchi, care nepot? Evident reputatia magistratilor o apara magistratii, a medicilor o apara medicii, a vidanjorilor o aperi tu.

salut 08-10-2013 - 16:27

Vezi mai UnULe? Cand eu spun ca esti cea mai imbecila sluga; etalonul absolut al prostiei, te superi, n-asa? Ia citeste articolul, citeste apoi postarea mea si apoi raspunsul tau de imbecil.

UnUL 08-10-2013 - 20:11

Articolul e stupid si tendentios.

digital 08-10-2013 - 19:04

da, kiorul împuțit când îndemna lumea să stea acasă, să nu voteze la referendum unde se încadrează din punct de vedere juridic?!
ia zi-i mă lepră băsistă, un-nul!

UnUL 08-10-2013 - 19:11

Degetico, boicotul este o forma democratica de a te opune unei ilegalitati si a delegitima o tentativa de lovitura de stat, si este perfect legal.

salut 08-10-2013 - 19:32

Ce „ilegalitate” visezi mai bou basist?

Pana si kktul ala de CCR (basista pana in maduva oaselor si profund antidemocratica) a admis ca referendumul a fost corect din toate pdv, tu o tii ca Stan cu fluierul? Ti-a stat ceasul, imbecilule? Trezeste-te, retardat de Cluj, anul e 2013 – spre final, nu mai e dezmatul propagandistic al chiorului din perioada referendumului.

Si, de unde si pana unde, mai prostie absoluta, ala care se vrea presedinte al unei tari democratice e indreptatit sa indemne lumea SA NU VOTEZE ? Tu vezi ce scrii acolo mai secatura?

UnUL 08-10-2013 - 20:01

Asta ti-o fi spus tie Curtea Constitutionala – ca tentativa de lovitura de stat a fost „corecta din toate punctele de vedere~, mie nu mi-a spus asa ceva.
Iti trimit un fragment de articol publicat dupa esecul referendumului:
Puciul parlamentar a fost urzit de Felix şi de unii dintre baronii vizibili şi invizibili din PSD. Cărora, desigur, li s-au alăturat diverşii Fenechiu, Nicolăescu şi alţi tribuni penelişti. În atari condiţii şi sub aceste nefaste auspicii a prins fiinţă scenariul loviturii de stat insidioase, cum a numit-o Andrei Pleşu. Trebuia sugrumată justiţia independentă, trebuia emasculată Curtea Constituţională, trebuiau paralizate DNA şi ANI. Rezultatele referendumului probează că cel puţin jumătate din români spun NU statului de nedrept şi îngenuncherii justiţiei.
Piedica principală în calea puciştilor o reprezintă Traian Băsescu. De-aci şi personalizarea isterică a campaniei useliste şi a variilor antene, “cotidiene” etc. A fost pusă în funcţiune o propagandă de-a dreptul monstruoasă, nicio minciună nu a fost socotită prea absurdă pentru a nu fi difuzată ca adevăr revelat.
Traian Băsescu este un om cu pasiuni, cu emoţii, cu scăderi, cu slăbiciuni, dar cu o trăsătură pe care nu i-o pot nega nici cei mai îndârjiţi adversari: o tenacitate extraordinară. Un om politic veritabil, cu viziune şi cu valori, nu o marionetă. Pentru Băsescu, independenţa justiţiei este lucru non-negociabil. La fel şi siguranţa naţională. Cine a crezut că este vorba doar de declaraţii retorice, să se gândească la soarta unor Adrian Năstase şi Sorin Ovidiu Vîntu.
Fără mobilizarea extraordinară a Vestului democratic, lucrurile ar fi ajuns probabil într-o situaţie ireversibilă. Puciştii nu şi-au lăsat niciun fel de strategie de ieşire, au fost şi sunt forţaţi să alerge înainte, orbeşte şi iresponsabil. Referendumul din 29 iulie ar trebui să fie o lecţie aspră pentru cei care au crezut că vor reuşi să înmormânteze, în câteva săptămâni, realitatea statului de drept din România. Suicidar pentru ei, puciştii n-au luat în calcul că România face parte din UE, că există mecanisme internaţionale de sancţionare a călcării în picioare a statului de drept.
Au denigrat presa internaţională, au apăsat pe pedala unui primejdios anti-europenism, au recurs la cele mai compromise arme ale propagandei comuniste pentru a-şi calomnia criticii. N-au înţeles că trăim în 2012, că România nu mai poate fi întoarsă înapoi, la starea de prostraţie şi disperare a unor timpuri din fericire apuse.

digital 08-10-2013 - 20:05

băi cretinule salut vorbea de referendum, nu de loviturile care-ți trec ție prin boașca aia seacă!
să te kci pe articolele ale pe care le citești, dreq de prost ce ești!

salut 08-10-2013 - 20:05

Mai bou basist, te-am mai intrebat o data: TI-A STAT CEASUL? La doi ani dupa evenimente tot pisatul ala de articol il citezi?
E vreo hotarare oficiala care declara ilegalitatea referndumului mai bou basist?
Despre asta vorbim, nu despre cum va mirositi intre voi propriile basini la scoala de vara si format cretini de la CLUJ. Te-ai prins mai secatura?

digital 08-10-2013 - 20:08

cine a scris gunoiul ăla de articol, cumva khoorveetha de tocilă?!
hahaha!

UnUL 08-10-2013 - 20:13

SI UITE CE SCRIA PE VREMEA ACEEA „LE MONDE’:
Guvernul socialist al lui Victor Ponta s-a angajat intr-un fel de „lovitura de stat legala” ingrijoratoare. Indiferent de abilitatile juridice atent des invocate de prietenii lui Ponta, rezultatul este acelasi: suntem la opusul a ceea ce ne asteptam de la o tara membra a unui club care se doreste un model de practici democratice.
In 6 iulie, majoritatea de centru-stanga a votat destituirea presedintelui de centru-dreapta, Traian Basescu. Acest vot urmeaza sa fie confirmat prin referendum in 29 iulie. Dar echipa lui Ponta a procedat in acelasi timp sa torpilarea tuturor contra-puterilor susceptibile de a-i ingradi calea spre o preluare completa a statului, in special asupra Justitiei.
A redus puterile Curtii Constitutionale. A amenintat judecatorii care dadeau dovada de independenta. A revocat ‘avocatul poporului’, mediator al Republicii care putea ataca decretele guvernului si sesiza Curtea Constitutionala. A inlaturat presedintii comisiilor parlamentare, pentru a-i inlocui cu fideli.
La Berlin, guvernul lui Angela Merkel a calificat aceste practici drept „inacceptabile”. Ponta a fost primit in 11 si 12 iulie la Bruxelles de cei mai inalti oficiali ai UE. Acestia si-au exprimat „profunda preocupare”. Ei apreciaza ca Ponta a m a n i p u l a t institutiile pentru a organiza o lovitura de forta. Adept al unei politici de austeritate severa, presedintele Basescu este n e p o p u l a r. Dar romanii aveau posibilitatea sa-i multumeasca democratic in 2014, la finalul mandatului sau.
Ponta aduce atingere a ceea ce ar trebui sa fie cel mai sacru pentru Europa: democratia. Comportamentul sau pune din nou pe masa chestiunea pertinentei extinderii UE din 2007 – prea repede, prea dezinvolta.

UnUL 08-10-2013 - 20:18

Desigur, pentru nataraii de degetel si Salaud si Le Monde est un ziar „basescian”, iar articolul a fost platit de presedinte.

salut 08-10-2013 - 21:00

Masi laba trista, ce treaba are ce a spus Le Monde, CNN, MSN, si KK-MK cine mai vrei tu, acum doi ani cu LEGALITATEA sau ILEGALITATEA referendumului?

Spune, mai boule ilogic, daca referendumul era ilegal, de ce nu sunt toti initiatorii lui in puscarie? De ce nu au nici macar dosare ? De ce NICI O INSTITUTIE A STATULUI – in doi ani de zile – nu a declarat ILEGALITATEA REFERENDUMULUI? De ce chiar jigodiile internationale ce au fost de partea lui Basescu – mai mult chiar decat amestec in treburile politicii romanesti – nu mai tin sa spuna nimic despre asa zisa ilegalitate a referendumului?

Zi, mai imputitanie basista, de ce?

In plus, analfabetismul cu „basescian” il practica BASISTII, mai bou basist, daca nu ma insel, chiar tu sustineai oribilitatea asta lingvistica. Dai pe altii ceea ce tu faci, mai handicapat basist?

UnUL 08-10-2013 - 21:54

Salaud, cum safie la puscarie cand sunt la putere, adusi acolo de masa de i d i o t i ca tine?

salut 08-10-2013 - 23:15

Atunci de ce mananci kkt, mai labagiule? Dar chiar nici un inceput de dosarel, mai scursura basista? Nimic, nimic? Si „europenii” pe care ii pupa in poola Basescu – si ii pupa inca – tot asa? Le e frica de faptul ca uslasii sunt la putere, mai secatura?

UnUL 08-10-2013 - 23:22

Salaud, ce spun eu și ce pricepi tu? Este clar că creierașul tău atrofiat e străin de orice logică: Nu are rost să mă obosesc să îți mai explic o dată, ca tot degeaba.

salut 08-10-2013 - 23:45

Ce „sa-mi demonstrezi” mai tampule? Ca esti prostul forumului? Sunt primul care am remarcat cum ii intreci pe toti in imbecilitate, indiferent cate eforturi ar face pana si stapane-tu, tomi.
Ce altceva „sa demonstrezi” ?
Ca esti atat de „destept” incat citezi articole de acum doi ani ce nu au nici o legatura cu realitatea actuala si problema in discutie?
Ce mai „demonstrezi”? Ca esti un nesimtit ipocrit, hot ordinar, care minte si cu postarile proprii in fata?
In sfarsit, cum incoronezi „demonstratiile”? Aratand aproape la fiecare postare ca esti o sluga, din neam de sluga, cu gandire de sluga rea si invidioasa?

Nu te stradui foarte mult. Toate cele de mai sus le-ai demonstrat deja, cu varf si indesat. La partea de gandire, onestitate si buna credinta ai esuat, mai secatura din Polul Prostiei, Cluj !

UnUL 09-10-2013 - 00:11

Bine, Salaud, fie cum spui : TU nu pricepi nimici, interpretezi totul aiurea, scrii doar aberații, dar EU sunt prostul forumului. Te las să dormi încântat și fericit de „inteligența” și „incisivitatea” ta. Conform principiului „cel mai deștept cedează” și a ideii că nu are rost să vorbești la pereți, care sunt stupizi, surzi și orbi, te las să delirezi în continuare până în miez de noapte.

UnUL 09-10-2013 - 00:12

Voiam să spun „până în zori”, sau până când durează delirul tău verbal și mintal.

digital 08-10-2013 - 19:47

păi dacă boicotul e legal propaganda cum e mă labă tristă?!
după băseasca ta, când e pro kior, e legală, iar când e contra-kiorului face obiectul dna-ului!
piei în morții măttii de gunoi!

UnUL 08-10-2013 - 20:18

A spus cineva ca propaganda e ilegala? Daca ea nu imbraca formele minciunii si calomniei ticaloase – ca in cazul Antenelor – ea e perfect legala. dar aici nu e vorba de propaganda, si de frauda si fut ordinar.

mircea 08-10-2013 - 19:33

uNU-nUL e plimbat prin jurul casei ca gaina,el se refara la Pupici in curul lui Basinescu nu Papici ca e crize,politice,financiare,energetice…..etc

UnUL 08-10-2013 - 20:20

E crize, Mirciulica? Vai, vai? Si ele E grave?

dxn 08-10-2013 - 20:15

@scarnavdigital,
guraliv, prost si spurcat,
sugator de-al urbosului kkt,
cum tac’tu te-a labagit
si colegii toti te-au umilit,
stramb, gras si bubos
in loc de gura ai un „dos”,
manci kkt si kci venin,
poopa-l-ai in kyp pe crin,
am sa-ti zic acu ceva:
ia mai da-te-n poola mea!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 20:17

@D X N;
nene, ceausu si mai cum,
Il caut !

dxn 08-10-2013 - 20:23

Carpatianule, nu stiu despre ce-i vorba!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 20:25

OK, nene !
Mon Chapeau !
Gicu i-mi iese !

digital 08-10-2013 - 20:29

cine-a ieșit, mătta de sub lespede?!

digital 08-10-2013 - 20:38

ai tu ”obiect” mă impotentule, poate rozica avea când te-a fătat în șanț!

Pribeagul 08-10-2013 - 21:23

UnULe,
Ce faci cu zaludul ala de Basescu, caruia ii place sa se joace toata ziua in hazna? Il speli sau faci altul? 🙂

Chiar nu vezi ca a facut din locatia de la Cotroceni o hazna? Sa scapam tara de rusinea asta!

Hai cu suspendarea!

UnUL 08-10-2013 - 22:04

Pribege, bați câmpii și arunci acuzații stupide și nefondate. Băsescu nu face decât să se bată (și cu morile de vânt, când e nevoie!) pentru interesele României. Iar povestea cu suspendarea e o i d i o ț e n i e. Nu numai că nu există niciun motiv pentru asa ceva (asa cum nu a existat nici anul trecut), dar nici nu e posibilă o suspendare pana la sfarsitul mandatului prezidential.

Antibasistul 08-10-2013 - 22:11

Retardatule basist, mai pute mult prostia basistilor pe Net!

UnUL 08-10-2013 - 22:29

…răcni Bășinel din fundul fosei septice în care își făcea veacul și a cărei duhoare îi părea un suav parfum.

Pribeagul 08-10-2013 - 22:37

Inca… mai este vreme.

Daca tot vrei sa-l speli, incearca sa ceri ajutor de la pompieri, daca vin ei cu tulumba poate reusesti ceva, desi este greu de crezut.

UnUL 08-10-2013 - 22:42

N-am de ce să-l „spăl”; e „curat și uscat”. Alții sunt murdari și au nevoie de Nufărul. Cât despre vremea pentru suspendare (că în ce privește motivele, este evident că nu ai habar nici tu), ai putea să te mai documentezi asupra legilor. Eu îți spun doar atât : crezi că obții cvorum de 50% la Referendum, când nu l-ai obținut la parlamentare?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult