Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Rețea de traficanți. 30 de copii români, salvați de Europol

Rețea de traficanți. 30 de copii români, salvați de Europol

scris de C.S.
2 afisari

O operaţiune fără precedent coordonată de Europol a dus la dezactivarea unei rețele uriașe de trafic de persoane. Au fost efectuate peste 1.000 de arestări, 30 de copii români fiind salvați din mâinile răpitorilor, astfel.

30 de copii români, salvați de Europol.

30 de copii români, salvați de Europol.

Forţele de poliţie au vizat nouă sectoare ale crimei organizate, printre care traficul de fiinţe umane, traficul de heroină şi cocaină, criminalitatea cibernetică, precum şi organizarea imigraţiei ilegale sau contrabanda.

Aproximativ 600 de kilograme de cocaină, 200 de kilograme de heroină şi 1.300 de kilograme de canabis au fost confiscate în cadrul operaţiunii. De asemenea, forţele de poliţie au confiscat peste un milion de euro, 13 maşini de lux şi peste 1,5 milioane de ţigarete.

Un laborator pentru fabricarea medicamentelor contrafăcute a fost, de asemenea, desfiinţat. Aproximativ 10.000 de imigranţi ilegali au fost verificaţi.

Operaţiunea a permis, totodată, salvarea a 200 de potenţiale victime ale reţelelor de trafic de persoane, printre care 30 de copii români.

Provenind în principal din Europa de Est, victimele ar fi urmat să ajungă în reţele de prostituţie şi de sclavie din Europa de Vest şi de centru. De asemenea, copiii ar fi urmat să fie obligaţi să cerşească.

Traficul de cocaină din Columbia, realizat cu ajutorul „cărăuşilor” sau prin colete poştale, a primit o lovitură puternică în urma operaţiunii.

Controale şi arestări au fost realizate în patru aeroporturi şi două porturi din Columbia.

Operaţiunea „Arhimede” a fost coordonată de Europol dintr-un centru operaţional organizat în sediul de la Haga, care a funcţionat 24 de ore din 24 pe durata întregii operaţiuni.

Peste 20.000 de reprezentanţi ai forţelor de ordine au participat la această operaţiune, pregătită de mai multe luni şi numită „Operaţiunea Arhimede”, desfăşurând cel puţin 300 de „acţiuni” individuale în aeroporturi, la frontiere şi în porturi.

Cele 28 de ţări din Uniunea Europeană, precum şi Norvegia, SUA, Australia, Elveţia, Serbia şi Columbia au participat la acţiune, coordonată de Europol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult