Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Revoluţionarul PSD Cutean va face cinci ani de închisoare

Revoluţionarul PSD Cutean va face cinci ani de închisoare

scris de C.P.
32 afisari

Fostul deputat PSD şi şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, Emilian Cutean, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare.

Revoluţionarul PSD Cutean va face cinci ani de închisoare

Cutean este acuzat de procurorii DNA că a iniţiat o hotărâre de Guvern în 2004, prin care s-a aprobat acordarea a peste 300.000 de lei Asociaţiei de revoluţionari ‘Club 22’, pe care o înfiinţase şi al cărei preşedinte era. În acelaşi dosar, fostul director economic al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor Daniela Zbârcea a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi recursurile depuse de Emilian Cutean şi Daniela Zbârcea, aceştia rămânând cu pedepsele date de Judecătoria Sectorului 1 şi Tribunalul Bucureşti. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.
Pe 26 ianuarie 2006, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale a lui Emilian Cutean, sub acuzaţia de evaziune fiscală, în baza documentelor puse la dispoziţie de preşedintele Asociaţiei ‘Decembrie 1989 Metrou România’, George Costin. Asociaţia sesizase procurorii în legătură cu o hotărâre de Guvern iniţiată de Cutean în decembrie 2004, prin care se aprobase acordarea a peste 300.000 de lei Asociaţiei de revoluţionari ‘Club 22’, pe care o înfiinţase şi al cărei preşedinte era. În sesizare se arăta că, potrivit declaraţiei de interese depuse la dosar, Emilian Cutean îndeplinea şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei ‘Club 22’ şi funcţia de ordonator de credite în calitate de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.
Emilian Cutean a emis decizii şi documente şi a elaborat metodologia de preschimbare a certificatelor de revoluţionar, în calitate de secretar de stat al SSPR. Potrivit lui George Costin, o serie de beneficiari ai acestor certificate de revoluţionar sunt cercetaţi în dosarele Revoluţiei Române. Emilian Cutean este acuzat că şi-a folosit influenţa şi autoritatea în Asociaţia de revoluţionari ‘Club 22’ – Bucureşti, în vederea utilizării de spaţii de locuit pentru el şi familia sa, spaţii aparţinând asociaţiei prin contract de închiriere, producând astfel consumuri (cheltuieli curente, chirie, întreţinere, gaze, apă, curent electric, salubritate, încălzire etc), pe care nu le-ar fi plătit, creând dificultăţi financiare asociaţiei. Potrivit anchetatorilor, după ce a fost eliberat din funcţia de secretar de stat, la 20 decembrie 2004, Cutean ar fi dispus plata a aproximativ 300.000 de lei în contul Asociaţiei ‘Club 22’, al cărei preşedinte era.

2 comentarii

Mache 07-02-2012 - 18:13

Dom’le,

Da’ cati ani va face revolutionarul PSD Ion Ilici Iliescu pentru instigare la omor deosebit dfe grav? Haideti domnilor ca crapa pocitania fara sa fi prins macar o zi de zdup…

chiaburul 07-02-2012 - 21:53

de acord cu tine, + multimea baronilor din orice partid

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult