Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Roberta Anastase şi Sever Voinescu, NUP la Legea pensiilor VIDEO

Roberta Anastase şi Sever Voinescu, NUP la Legea pensiilor VIDEO

scris de M.A.
27 afisari

Roberta Anastase şi Sever Voinescu au scăpat basma curată, după ce procurorii au dat NUP în cazul votului de la Legea Pensiilor.

roberta anastase si sever voinescu (a1.ro)

Roberta Anastase si Sever Voinescu (foto: a1.ro)

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie “au dispus, la data de 12 iulie 2011, neînceperea urmăririi penale faţă de Anastase Roberta Alma (deputat, preşedinte al Camerei Deputaţilor din cadrul Parlamentului României) şi VoinescuCotoi Sever (deputat, secretar al Camerei Deputaţilor din cadrul Parlamentului României), sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii, respectiv complicitate la aceste infracţiuni”.

Din analiza materialui administrat în cauză a rezultat că nu a fost comisă o faptă prevăzută de legea penală sub aspectul lipsei cvorumului de şedinţă, deoarece Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede procedura de urmat pe parcursul desfăşurării activităţii de legiferare, dar şi remediile situaţiilor în care parlamentarii contestă respectarea acestor proceduri”, susţin procurorii.

Din actele premergătoare efectuate în cauză, a rezultat că preşedinta Camerei Deputaţilor, Anastase Roberta Alma, a prezidat şedinţa Plenului la data de 15.09.2010 şi a fost sesizată de către un lider de grup despre existenţa defecţiunii la sistemul de vot electronic. Conform atribuţiilor stabilite prin Regulamentul Camerei a supus votului Plenului propunerea privind votul prin ridicarea mâinii. Această propunere s-a adoptat favorabil, acesta fiind temeiul în baza căruia s-a procedat la votul prin ridicarea mâinii şi nu în temeiul declaraţiei pretins false a Preşedintei Camerei Deputaţilor.

Din actele premergătoare efectuate a rezultat că VoinescuCotoi Sever, în calitate de secretar la şedinţa Plenului, a desfăşurat o activitate conform atribuţiilor stabilite prin Regulamentul Camerei şi a anunţat numărul deputaţilor prezenţi.

În raport cu aceste împrejurări rezultă că nu există înscrisul falsificat, uzul de fals, falsul în declaraţii, aşa încât nu există nici faptele sesizate că ar fi fost săvârşite, respectiv nefuncţionarea sistemului electronic de vot, falsificarea stenogramei şedinţei sau complicitatea la aceste fapte”, afirmă parchetul.

9 comentarii

boldea gelu 18-07-2011 - 20:20

oare procurorul de caz doarme bine noaptea oare asta a invatat in facultate

under 18-07-2011 - 21:35

aşa a primit ordin mititelul

ilie 18-07-2011 - 23:57

Niste ticalosi! cea mai monstruoasă dintre moştenirile regimului comunist: procurorul si infractorul in roba.

salut 19-07-2011 - 00:48

O fi cum spui, dar eu nu am auzit ca in regimul comunist sa fie pusa in discutie aritmetica elementara si sa rezulte ca 90=220, asa cum fac astia.
In plus, pun pariu ca procurorul de caz e unul scolit dupa `89, cel putin de la nivelul liceului in sus.
Asa ca eu zic sa injuri comunismul, dar pentru ale lui, pentru porcaria de justitie facuta de Basescu – nu cred ca ai indoiel privind „independenta” acestui procuror- fii curajos si spune lucrurilor pe nume.

Ma rog, zic si eu, da’ daca esti in misiune sa spui ca toti ailalti sunt vinovati, scuzoaiele mele, nu vreau sa-ti atentez la portofel.

urbos 19-07-2011 - 01:08

Procurorul aservit partidului pana la conducatorul iubit, are legatura cu sistemul comunist. Nu l-as suspecta deocamdata de ceva pe tov ilie.

Liviu 19-07-2011 - 01:12

De parca s-a schimbat ceva cu adevarat … Tot comunism este si acum numai ca-i zice CACApitalism cu fata umana !!!

Liviu 19-07-2011 - 01:18

In comunism nu prea era aritmetica … Era 99,90% !!! Insa in treaba cu scolirea dupa 1990 aveti dreptate ! Multi tinerei cu cunostinte searbede si care nu vor sa munceasca au pus botul si pun botul in continaure la tot felul de nenorociri ca sa acopere lipsa de profesionalism. Sunt TOTAL SANTAJABILI, SANTAJEAZA SI EI LA RANDUL LOR LA GREU ORICE PRIND, este mai mult o lume a animalelor decat a oamenilor ….

Romerta Analstase 19-07-2011 - 00:39

Se poate vomita aici sau trebuie s-o intalnesc pe roberta, miss romania 1994 ajunsa femeia usoara portocalie, si sa ii zic de bine in sutien?! Europo, stai calma, justitia poate orice la noi, inclusiv o mare OO===============>

Liviu 19-07-2011 - 00:58

Va dati seama ce presiuni sunt acolo … Numai procuror sa nu fii in ziua de astazi in Romania !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS