Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Romania, membru fondator al Academiei Internationale Anticoruptie

Romania, membru fondator al Academiei Internationale Anticoruptie

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Romania a devenit membru fondator al Academiei Internationale Anticoruptie (IACA), la conferinta de inaugurare ce s-a desfasurat la Viena. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a exprimat intentia Bucurestiului de a avea o implicare efectiva a expertilor sai in dezvoltarea curriculei si programelor de formare profesionala ale IACA.


Potrivit unui comunicat al MAE transmis sambata, ministrul Justitiei, care a semnat acordul de infiintare a academiei ca organizatie internationala, a anuntat disponibilitatea autoritatilor de la Bucuresti de a identifica, impreuna cu mediul privat din Romania, resurse financiare pentru sustinerea IACA, prima institutie de acest gen la nivel international. Acordul de infiintare a IACA a fost semnat de 35 de state din intreaga lume, transmite Agerpres.

Printre obiectivele academiei se numara abordarea fenomenului coruptiei intr-un mod cuprinzator si interdisciplinar; profesionalizarea muncii anticoruptie pentru a atinge cele mai moderne si mai exacte standarde; imbunatatirea substantiala a eficientei institutiilor, organizatiilor si persoanelor angajate in prevenirea si combaterea coruptiei; elaborarea unor studii privind eficienta strategiilor si activitatilor anticoruptie; consolidarea dialogului existent, colaborarea, schimbul de sinergii intre partile interesate; construirea unor parteneriate cu partile interesate implicate, precizeaza MAE.

IACA va functiona ca organizatie internationala si va avea personalitate juridica internationala. Acordul va fi deschis pentru semnare pana la data de 30 decembrie 2010.

Din delegatia Romaniei la conferinta desfasurata la Viena in zilele de 2 si 3 septembrie, care a fost condusa de ministrul Justitiei si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, au facut parte procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, precum si reprezentanti ai MJ, MAI si Ministerului Afacerilor Externe.

La eveniment au participat secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, si noul director executiv a UNODC (Biroul Natiunilor Unite privind Combaterea Drogurilor si Criminalitatii), Yury Viktorovich Fedotov, 30 de inalti demnitari, ministri si sefi ai agentiilor anticoruptie la nivel national, precum si peste 1.000 de experti din 90 de tari din intreaga lume, reprezentand institutii publice, mediul academic, mediul privat si societatea civila.

Academia Internationala Anticoruptie, initiativa comuna a UNODC, Austriei si OLAF (Oficiul European de Lupta Antifrauda), va functiona ca un centru de excelenta in domeniul educatiei, pregatirii profesionale, cercetarii si cooperarii in domeniul anticoruptiei si va avea o contributie importanta la implementarea eficienta a UNCAC – Conventia ONU impotriva Coruptiei.

Potrivit MAE, INTERPOL sprijina crearea acestei academii si va oferi expertiza pe care o are in ceea ce priveste aplicarea legislatiei. Academia Internationala Anticoruptie va avea sediul in Laxenburg, in apropiere de Viena, in Palatul Kaunitz-Wittgenstein, ce dateaza din secolul al XVII-lea. Pana in prezent, Austria a investit 13 milioane de euro in locatia acestei academii.

0 comentariu

zeitgeist 09-05-2010 - 20:59

Bai manipulator si puupincuurist,11 september a fost o inscenare ordinara pt a fura petrol si a-si extinde influenta diabolica acolo unde au vrut iar urmatoarea inscenare fa fi cu net-ul ca sa aiba motive sa-l cenzureze ca prea complotam impotriva TERORISTILOR MONDIALI USA si-i deranjeaza asta pt ca planul urmareste sa subjuge si mai mult populatia lumii si sclavagia sa atinga cote inalte iar controlul lumii sa le apartzina in totalitate! Ei USA sunt CRIMINALII OMENIRII! Ei si FMI si World Bank sunt dusmanii nostri si ai copiilor nostri! Dar tu imbeciiluule parvenit si lingau de burghezi insiri baliverne cretine pe aici ca doar nu degeaba te-a angajat tact-u cu porcu’ la ziar si la facut pe fiu-sau jurnaflist!!! Imbecilule sa-ti fie rusine ca partinizezi cu criminalii si induci in eroare niste romani amarati si asa indobitociti si limitati indeajuns… PORCILOR DE JURNALISTI!!!!!!!!!!!!!

zeitgeist 09-05-2010 - 21:06

SLUGOI IMPUUTZITZI DE ZIARISTI!!!! VA INGHESUITZI LA PARAZITISM LA FEL CA AIA PE CARE-I PUPATZI IN ANUUS!!!!!!!!!! INFFECTZILOR!!

zeitgeist 09-05-2010 - 21:10

si pt cultura voastra care lipseste cu desavarsire Pearl Harbour a fost tot o inscenare pt a convinge opinia publica americana sa ia parte la razboi ca sa-si umfle gushatzii buzunarele pe spinarea clasei muncitoare si pe cadavrele Europei!!! Sunteti extrem de rudimentari in abureala si manipuuleealaa voastra de rrahhaaaat!!!

zeitgeist 09-05-2010 - 21:14

Mişcarea are scopul de a începe o tranziţie globală pentru un design nou social si durabil numit Economia Bazata pe Resurse . În sprijinul acestui fapt, Mişcarea Zeitgeist este angajată în răspândirea conştientizării in masa prin dezvoltarea a mai multor materiale mass-media educative în cadrul proiectului, să faciliteze înţelegerea globală a obiectivelor sale, precum şi încurajarea activismului de informare din intreaga lume.

Zeitgeist înseamnă „spiritul unei epoci şi a societăţii sale”. Aceasta descrie atmosfera morală, intelectuală, culturală, etică şi climatul spiritual al său, de asemenea, o tendinţă a unei epoci.
Miscarea Zeitgeist este braţul activist al Proiectului Venus.

Miscarea Zeitgeist nu este o miscare politica, nu ţine cont de noţiuni divizionare, cum ar fi naţiuni, guverne, rase, religii, apartenenţe de orice natură sau clase sociale.
Este important să se înţeleagă că totul în viaţă este o progresie naturală, trebuie să recunoaştem, de asemenea, că specia umană are capacitatea de a incetini drastic progresul şi a paraliza evoluţia, prin intremediul structurilor sociale. Lumea care o vedem astăzi, plina de război, corupţie, elitism, poluare, sărăcie, boli epidemice, încălcarea drepturilor omului, inegalitate, discriminare şi criminalitatea este rezultatul acestei paralizii.

Corneliu 10-05-2010 - 09:02

Ce dobitoc esti, bai Zeitgeist!
Vorbesti ca ultimul cocalar. Crezi ca asa vei fi mai convingator? Poate printre babuinii tai.

gemenaru 14-05-2010 - 06:16

Postarile tale au exact ratiunile lui „BULA”cu iz de extremism neocomunist,pro- rus si islamist…..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS