Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei România, pe locul doi în Europa în privinţa supraaglomerării închisorilor, după Cipru

România, pe locul doi în Europa în privinţa supraaglomerării închisorilor, după Cipru

scris de A.P.
193 Afisari

România se afla la începutul anului trecut pe locul doi în Europa în privinţa supraaglomerării închisorilor, arată date publicate de Consiliul Europei.

Pe locul 1 se află Ciprul, cu 166% de deţinuţi la 100 de locuri, ţara noastră fiind cu 120 de deţinuţi, în timp ce, pe locul 3, Franţa are 119 deţinuţi la 100 de locuri.

La începutul anului 2022, România înregistra cea mai ridicată densitate carcerală din toate statele membre ale Consiliului Europei, în închisorile din țara noastră înregistrându-se o suprapopulare severă, de 125 de deținuți la 100 de locuri. Potrivit Consiliului Europei, densitatea din închisorile europene este în continuă creștere. În total, la 31 ianuarie 2023, un milion de persoane erau după gratii în cele 45 de state membre ale Consiliului Europei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS