Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Director de liceu inculpat de DNA-Galati pentru fraudarea BAC-ului

Director de liceu inculpat de DNA-Galati pentru fraudarea BAC-ului

scris de Ziua Veche
8 afisari

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati sunt nemultumiti ca nu au reusit arestarea inculpatelor Maria Elena Onu – director al Liceului particular „Dimitrie Cantemir” Galati si Mariana Lazanu – profesor evaluator in cadrul centrului de examen Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” Galati, pentru o serie de infractiuni de trafic de influenta si dare de mita.


Procurorii DNA au declarat recurs impotriva incheierii Tribunalului Galati, care nu a emis mandate de arestare, ci doar a luat masura preventiva de obligare de a nu parasi tara si, respectiv, localitatea. Potrivit comunicatului oficial al DNA: “Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt: in perioada sesiunii de bacalaureat iunie – iulie 2010, inculpata Onu Maria Elena, in calitate de director al Liceului particular Dimitrie Cantemir Galati, in baza unei intelegeri prealabile, in mod repetat a pretins si a primit mai multe sume de bani de la elevii ce urmau sa sustina examenul de bacalaureat in cadrul centrului de examinare de la Seminarul Teologic Sf. Apostol Andrei Galati, sau de la parintii acestora, pentru a interveni pe langa alti profesori, care la randul lor sa influenteze membrii comisiilor de evaluare, in scopul de a facilita promovarea in mod fraudulos a examenului de bacalaureat de catre elevii pentru care s-au facut interventii. In acest sens, inculpata Onu Maria Elena a oferit diferite sume de bani inculpatei Lazanu Mariana, profesor evaluator la disciplina limba si literatura romana in cadrul acestui centru de examen, pentru a nota lucrarile elevilor pentru care s-au facut interventii cu note de trecere sau note mai mari, cat si pentru a interveni pe langa alti profesori evaluatori, in acelasi scop. Inculpatelor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 5 iulie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 6 iulie 2010, Tribunalul Galati a hotarat luarea masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara fata de inculpata Onu Maria Elena iar fata de inculpata Lazanu Mariana luarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea. Procurorii DNA vor declara recurs fata de aceasta hotarare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult