Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Rudel Obreja a fost ARESTAT pentru trafic de influență

Rudel Obreja a fost ARESTAT pentru trafic de influență

scris de C.S.
29 afisari

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Celebrul boxer este acuzat de trafic de influență, după ce ar fi cerut un milion de euro pentru a interveni pe lângă judecătorii de la Curtea Supremă.

Rudel Obreja, fostul șef al FRB, a fost arestat.

Procurorii  îl acuză pe Rudel Obreja că a cerut de la o persoană suma de 1 milion de euro. În schimbul banilor el a promis că va interveni pe lângă judecătorii de la Curtea Supremă pentru ca aceştia să pronunţe o soluţie favorabilă persoanei respective, care  fusese condamnată la închisoare cu executare, în procesul pe fond.

Recursul din dosarul denunţătorului a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă.

Rudel Obreja a impus ca 200.000 de euro din suma cerută să-i fie dată înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa, după obţinerea soluţiei favorabile, mai susţin procurorii anticorupţie.

Potrivit rechizitoriului, pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP). ”

Procurorii i-au prezentat lui Obreja acuzaţiile şi l-au reţinut marţi.

3 comentarii

salut 05-02-2014 - 21:10

Pana la urma, exista vreo proba materiala sau doar vorba contra vorba?

ancuta 05-02-2014 - 21:26

nicio proba debile, nimic. Exact ca-n cutia ta craniana: gol vesnic, aer uscat si imputit!
Cat de dobitoc sa fii sa renunti la o fata ca Paula?

Spornic 05-02-2014 - 23:16

Dupa cum stim , Obreja a fost implicat impreuna cu Elena Udrea in scandalul cu milionul de euro sifonat la meciul lui Bute de la Bucuresti. Continund gandirea ,acest Obreja se invartea in sfere inalte. Concluzia este ca avea relatii sa poata sa se ocupe cu interventii de genul acesta, si deci nu era la primul caz.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult