Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Rudel Obreja, reținut de procurorii DNA în dosarul Gala Bute

Rudel Obreja, reținut de procurorii DNA în dosarul Gala Bute

scris de B.C.R
9 afisari

Fostul șef al Federației Române de Box (FRB) Rudel Obreja a fost reținut luni seară de procurorii DNA în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la București, în iulie 2011.

 

Rudel Obreja, reținut de procurorii DNA

Rudel Obreja, reținut de procurorii DNA

Rudel Obreja a declarat la ieșirea de la DNA că totul este o înscenare, ca și în cazul Vîntu.
„Este o înscenare. Acesta este un dosar fabricat. Au găsit şi ei un moldovean pe care l-au pus să zică că mi-a dat bani”, a strigat Rudel Obreja, în timp ce era dus cu cătuşe la mâini din sediul DNA în maşina cu care urma să fie transportat la arest.

Întrebat de jurnalişti ce sumă se presupune că ar fi primit, Obreja a spus doar „Ştiu ei” şi a urcat în maşină.

Avocatul lui Rudel Obreja, Cătălin Dancu, a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că clientul său a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat marţi la instanţa supremă cu propunere de arestare preventivă.

Dancu a precizat că Obreja a dat o declaraţie amplă în faţa anchetatorilor în care a respins acuzaţiile ce i-au fost aduse, şi anume cele de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu.

Avocatul a mai spus că, din punctul său de vedere, faptele lui Obreja nu au nicio legătură cu Elena Udrea sau senatorul Ion Ariton şi că este posibil ca şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, să fie chemat la audieri.

 Procurorii DNA au făcut luni 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul „Gala Bute”. Nouă persoane au fost duse la audieri la sediul central al DNA, printre care primarul din Lupeni – Hunedoara, Cornel Resmeriţă, la Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în perioada în care aceasta a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT, şi la omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA.

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, reținut de DNA
Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, a fost reținut luni seară de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la București în iulie 2011.
El este suspectat că în anul 2011 a dirijat către două firme o parte din banii primiți de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, pentru un contract de achiziție publică atribuit cu încălcarea dispozițiilor legale, potrivit surselor citate.

În dosar a mai fost reținut și fostul șef al Federației Române de Box (FRB) Rudel Obreja. Cei doi au fost audiați mai multe ore la DNA.

La sediul DNA, au fost aduse luni și alte persoane vizate în acest dosar, printre care și Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, și omul de afaceri Adrian Gărdean.

În dosar au fost efectuate percheziții în 18 locații situate în București și alte patru județe — Ilfov, Prahova, Hunedoara și Gorj.

Perchezițiile au avut loc după ce săptămâna trecută DNA a primit rezultatele controalelor dispuse prin Antifrauda fiscală și ANRMAP la firme care ar fi fost „protejate” de Elena Udrea și cu care avea legătură.

Procurorii DNA ar fi constatat infracțiuni noi de corupție pentru angajați ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și fapte prin care s-au fraudat fonduri ale instituției, condusă la acea vreme de Elena Udrea, pentru a fi trecute în patrimoniul lui Rudel Obreja și pentru ca acesta să obțină un credit de la BRD.

Tot în acest dosar, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, cerut sesizarea Senatului, respectiv Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de foștii miniștri Elena Udrea și Ion Ariton.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult