Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Rudel Obreja, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Rudel Obreja, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

scris de C.S.
2 afisari

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Obreja se află în arest la domiciliu şi este acuzat că a cerut de la Sorin Ovidiu Vântu un milion de euro.

Rudel Obreja, trimis în judecată.

În schimbul banilor Obreja urma să intervină pe lângă un judecator astfel încât Vântu să scape de un dosar penal. Concret, fostul şef al boxului românesc trebuia să obţină o amânare în dosarul lui Vântu, astfel întât acesta din urmă să fie judecat după noul Cod Penal.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct, de la o persoană, denunţătoare în cauză, un milion de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din compunerea completului învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă acesteia. În acel dosar, denunţătorul declarase recurs împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, pentru infracţiunea de favorizare a infractorului. Rudel Obreja declara în 13 februarie că denunţătorul este Sorin Ovidiu Vîntu, iar dosarul ar fi urmarea unei „înscenări” a acestuia.

În 24 ianuarie, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, care fusese condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea FNI.

Dosarul va fi judecat de Tribunalului Bucureşti.

3 comentarii

neacsum 18-03-2014 - 17:35

Este o marsavie, o manarie, o facatura politica. Doamnul Obreja nu avea nevoie de banii lui Vantu, el avea destui bani, ca doar el s+a ocupat de organizarea meciului lui Bute la Bucuresti si el ii soptea acestuia la ureche sa nu uite sa aminteasca la rubrica multumiri de doamna Elena Udrea. Pai cand avea astfel de ocrotitori, ce nevoie avea Obreja de banii lui Vantu şi prin cine sa intervina la procurori ca doar nu cunoaste pe nimeni in lumea politica.

pathfinder 18-03-2014 - 17:38

Unora nu le agung banii niciodata.
Simplu…

pathfinder 18-03-2014 - 17:40

ajung…
Scuze.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult