Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Taragotul lui Dumitru Fărcaș a fost găsit

UPDATE Taragotul lui Dumitru Fărcaș a fost găsit

scris de C.S.
8 afisari

UPDATE Taragotul lui Dumitru Fărcaş, furat din faţa Ateneului, a fost recuperat, după ce un bărbat a mers, duminică noapte, la un post de televiziune şi a anunţat că a găsit instrumentul muzical.

S-a furat taragotul maestrului Dumitru Fărcaș.

Bărbatul a fost audiat de poliţiştii Secţiei 1, cărora le-a spus că a găsit taragotul în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab, în Sectorul 1 al Capitalei, au precizat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţia Capitalei.

Celebrul taragot al interpretului Dumitru Fărcaş a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român din Bucureşti. Artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir. Furtul s-a produs sâmbătă după-amiază, fiind reclamat la Poliţie în jurul orei 17.45.

„Taragotul şi un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat. Bunurile furate valorează aproximativ 7.000 de euro”, au spus sursele citate.

Dumitru Fărcaş şi alţi artişti sosiseră la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar „Zamfir – 50 de ani pe scenă”. Hoţii au acţionat după ce aceştia au coborât din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi găsit o uşă a microbuzului deschisă.

Poliţiştii fac cercetări pentru a da de urma celor care au furat taragotul şi acordeonul.

Gheorghe Zamfir a spus că a fost foarte afectat de faptul că Dumitru Fărcaş nu a mai putut participa la gala aniversară „Zamfir – 50 de ani pe scenă” de la Ateneul Român.

„Cu o oră înainte de a intra în scenă n-a mai venit în culise, cum trebuia, şi am aflat de acest dezastru naţional. Este instrumentul celui mai mare taragotist. Este un act incalificabil. Este un act criminal. Am fost sub şoc, era să fac infarct când am auzit. Şi ştiam că nu se mai poate face nimic în sensul participării maestrului Fărcaş la spectacol, participare care fusese prevăzută de luni de zile, şi ştiam că nu se mai poate face nimic în faţa unui asemenea dezastru. A trebuit să mă reculeg şi să merg mai departe”, a spus Gheorghe Zamfir.

El a precizat că taragotul furat este un taragot Stowasser original, echivalentul viorilor Stradivarius. „Valoarea sa nu poate fi estimată. Nu are preţ. E toată viaţa unui artist”, a spus Gheorghe Zamfir.

El a mai afirmat că Dumitru Fărcaş a cântat toată viaţa pe acest taragot. „Cânta de când îl ştiu eu, de 50 de ani cânta pe el. Eu am naiul meu, pe care cânt din 1961. Vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat dacă cineva îmi fura naiul, ce catastrofă nu naţională, ci mondială. Nu mai puteam să practic meseria mea. E ca şi cum i-ai fi furat Guarneriul lui George Enrescu. Vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat? Ce tragedie. Oamenii aceştia lovesc în cultura noastră, în tradiţiile noastre de milenii. Nu se poate să se ierte aşa ceva. Nu s-a furat o cravată sau o bijuterie nu ştiu de care”, a mai spus Gheorghe Zamfir.

El a precizat că vrea să îi ofere lui Dumitru Fărcaş un faragot Stowasser, care face parte din colecţia de instrumente a naistului.

13 comentarii

mircea 01-06-2014 - 14:41

mesage pentru UNUL-BOU sa stii ca cei mai multi cersetori ,hoti(in parlament si,in guvern sunt din ardeal)mai avem putin si ajungem ca in 1989 cand ex regele diviza tara ca sa aiba si gura lu LARGARETA si DUDA sa manance cacat,asta nu este democratos ci sclavagism BOULE luminat cu felinaru lu FUNERIU de C.A.P. slugi a-ti fost slugi o sa ramaneti, slugili lu BULI-BASE

Pungescu Gazian 01-06-2014 - 14:47

ne doare in pix de parerile tale, de ce nu le scrii frumusel pe un servetel, te stergi cu el la fund si apoi ti-l lipesti in frunte?

digital 01-06-2014 - 15:01

da de ce să nu facă sul șervețelul și să-l bage-n pheezdhhha măttii!

UnUL 01-06-2014 - 15:39

Și de ce nu în a mămicuței tale care te-a fătat, degețel?

UnUL 01-06-2014 - 15:39

Cretinache, aici e vorba de „taragoata” lui Fărcaș, nu de parlamentari nici de majestatea sa Mihai. Dar tu ai 2 idei și le repeți de-a-nboulea până la greață.

urbos 01-06-2014 - 15:22

Cred ca cacatfinder l-a luat, ca sa si-l bage in cur.Nu stiu insa ce cauta rujatu la Ateneu, cand ar trebui sa stea pe la Opera.

UnUL 01-06-2014 - 15:41

În al lui nu încape, în al tău – de homosexual pasiv cu experiență – DA.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-06-2014 - 16:01

La Rromanika fie painea cat de …rea !
toot ti-o fura ….cineva !
Asta este MELODIA care ar inlocui IMNUL
Pwe timpul …domniei lui DeSpot -voda !
In subsidiar dau bule mule cea daca , la
cei care se iau de …Tzagani (cu exceptia magraonului trist
janne of Partzland!)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-06-2014 - 16:09

Ba’h …. mucles cu totzi !
afla Val MACHE si ….se captuseste cu
TOC cu toot !
uliu-muika !
M U C L E S despre taraghotu lu’h Farcas!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-06-2014 - 16:20

Tzaganu nu phurra asa ceffa ! Numa’h rrumanasi !
Tzaganu dy KATIFEA ! mancatzias’h !
Iar la ciordit cu rektu , biss ,gaozarilor!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-06-2014 - 16:22

Unde santezi hurjumelor ? Hotzi dreaq acusica vor sa ciordeasca CONTRA Basul!

Pribeagul 01-06-2014 - 19:00

La umbra marilor hoti si jefuitori de tara a s-a dezvoltat o fauna luxurianta a micilor hoti, care fura pe ce pot pune mina. Hotii astia marunti sunt in general saracii tarii, carora hotii mari ai tarii le-au intors spatele, lipsindu-i de sursele necesare unei existente demne, umane. N-au si n-avem nici o sansa de indreptare a situatiei pina nu va fi stirpita pe cit posibil marea hotie.

Odata cu cu disparitia hotiei mari sunt sanse pentru a aloca fonduri marite pentru educatie, sanatate, asistenta sociala, dezvoltare si asigurarea de locuri de munca. Asigurarea de locuri de munca retribuite decent este singura solutie pentru ai scoate pe oameni din saracie si a le asigura un trai cit de cit civilizat.

Dar, deocamdata, se pare ca conducatorii astia, care de care mai cu staif mai gros si mai blazonat, au uitat ca „patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor“.

Pkly 02-06-2014 - 13:48

Ma’ ne-ne,,Pribeagul”dar si hotii ast’a–cu taragotu’–au staif…asa,o intrebare,cate camere de luat vederi(din fata si prin spate !) or fi asezate in buricu’ targului de nu-i gineste politia ?!?
O alta stire bombastica–cu intamplare prin anu’ 2.000,in Gara de Nord–a fost aceea cu un hot bastinas care ciordise unei mame de ministru’ in functiune(taman pe la Interne !) banutii si actele…fiind gasite,,la moment”dupa relatarile presei.
Ce tzara…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult