Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei S.O. Vîntu ar putea fi eliberat condiţionat

S.O. Vîntu ar putea fi eliberat condiţionat

scris de L.M.
1 afisari

S.O. Vîntu ar putea fi eliberat condiţionat. Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut lui Sorin Ovidiu Vîntu aproape 33 de zile din condamnarea pe care a primit-o pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

sorin ovidiu vantu

S.O. Vîntu ar putea fi eliberat condiţionat

De asemenea, a constatat că acesta poate cere unei instanţe eliberarea condiţionată, au declarat, joi, surse judiciare, citat de Mediafax. Potrivit surselelor citate, Comisia de analizare a cererilor de eliberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut lui Sorin Ovidiu Vîntu perioada de 32,9 zile din condamnarea la un an de închisoare pe care a primit-o în dosarul privind şantajarea omului de afaceri Sebastian Ghiţă.

Comisia a luat în considerare pentru această decizie şi faptul că Vîntu a publicat o carte cu conţinut ştiinţific printr-o editură agreată de Colegiul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, au precizat sursele judiciare. Vîntu a avut un orar definit pentru întocmirea lucrării ştiinţifice, pe care ulterior a publicat-o în modul precizat, au mai spus sursele citate. Comisia a stabilit că sunt îndeplinite condiţiile pentru eliberarea condiţionată a lui Sorin Ovidiu Vîntu, dar aceasta se va face doar după ce o instanţă de jucată va analiza o astfel de cerere.

În 21 iunie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă. În acelaşi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.

1 comentariu

kapa 07-12-2012 - 07:16

de as fi spartan as actiona conform.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult