Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Samsarii de maşini, reţinuţi la Cluj

Samsarii de maşini, reţinuţi la Cluj

scris de C.F.V.
16 afisari

In dosarul de evaziune fiscală de la Cluj, au fost reținute 17 persoane. Anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu de 10 milioane de euro. În urma perchezițiilor făcute la Cluj, Alba şi Prahova, poliţiştii au confiscat 34 de autoturisme, în valoare de 700.000 de euro.
autovit masiniPersoanele reţinute sunt acuzate de procurori că au cumpărat mașini second-hand din străinătate, fără să plătească TVA.

300 de poliţişti şi jandarmi au controlat 47 de firme şi locuinţe din Cluj, Alba şi Prahova. Au răscolit tot, pentru identificarea unor persoane suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul, spun anchetatorii, este uriaş: 10 milioane de euro în perioada 2013 – 2014.

Vizat a fost şi târgul de maşini de la marginea oraşului Cluj-Napoca. Potrivit anchetatorilor, suspecţii aveau o reţea bine pusă la punct. Aduceau autoturisme de lux din străinătate şi le găseau noi proprietari în parcul auto. Numai că atunci când vindeau maşinile, treceau în acte o valoare mult mai mică faţă de preţul cu care au fost cumpărate de la străini. Prim urmare, era o tranzacţie în pierdere şi nu aveau ce să plătească statului.

Toţi suspecţii sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la opt ani de închisoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS