Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Samsarul de pompieri trimis in judecata pentru trafic de influenta

Samsarul de pompieri trimis in judecata pentru trafic de influenta

scris de Ziua Veche
64 afisari

.Ionut Daniel Neculae, subofiter de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, in stare de arest, pentru trafic de influenta in forma continuata.


In rechizitoriu s-a retinuta ca “In perioada februarie 2009 – 16 martie 2010, inculpatul Neculae Ionut Daniel, in calitate de subofiter in cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges,
a pretins de la 17 persoane (cei sapte coinculpati, iar restul denuntatori) suma totala de 41.500 euro si 10.000 lei, din care a primit efectiv suma de 15.200 euro si 10.500 lei, lasandu-i sa creada ca are influenta asupra unui functionar din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, care le va facilita angajarea la acea institutie, in mod fraudulos”.

Alaturi de Ionut Daniel Niculae au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate urmatorii inculpati acuzati de infractiunea de cumparare de influenta: Cotandra Maria Rozalia, Vochin Georgiana Simona, Neagu Georgel, Barbu Marian, Raducu Daniel Alexandru, Costache Iulian si Bratu Virgilia. Despre acestia din urma s-a retinut ca: “,inculpatii Cotandra Maria Rozalia si Vochin Georgiana i-au promis inculpatului Neculae Ionut Daniel cate 4.000 euro, din care in avans cate 2.000 euro din suma pretinsa de inculpat; inculpatii Neagu Georgel, Barbu Marian, Raducu Daniel Alexandru si Bratu Virgilia au promis cate 2.500 euro, din care au remis efectiv in avans cate 1.200 euro, iar Costache Iulian a promis inculpatului suma de 10.000 lei, din care i-a remis efectiv in avans suma de 5.000 lei pretinsa de inculpat. Inculpatul Neculae Ionut Daniel a fost prins in flagrant delict la data de 16 martie 2010, in timp ce primea efectiv suma de 1.200 euro de la un denuntator, actiune in urma careia a fost retinut de procurori, iar apoi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile in baza hotararii Tribunalului Arges”. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arges.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult