Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Scandal in justitie. Demiteri la varful DNA. Ce zice Ponta

Scandal in justitie. Demiteri la varful DNA. Ce zice Ponta

scris de B.C.R
18 afisari

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a dispus miercuri încetarea delegării procurorului Lucian Papici în funcția de șef al secției I din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Lucian Papici (foto evz.ro)

Incetarea delegării lui Papici la șefia secției I din DNA a venit după ce procurorul a finalizat ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul privind demiterea președintelui României, în care inculpat este vicepremierul Liviu Dragnea.

În urmă cu o săptămână, Tiberiu Nițu îi prelungise lui Papici delegarea în funcția de conducere cu încă trei luni, la cererea procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi.

Tot miercuri, Tiberiu Nițu a semnat și revocarea delegării adjunctului șefului secției I, Mariana Alexandru, acesta și Lucian Papici urmând să activeze ca simpli procurori la DNA. Prin decizia procurorului general, în locul lui Papici a fost delegată în funcție Iuliana Bendeac, iar în locul Marianei Alexandru a fost numit procurorul Viorel Cerbu.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut „dosare politice”.

„Cine, ce victimă e Papici? (…) Şi-a terminat omul dosarul (în cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate să fie procuror simplu. Cum să fie şef când şi-a terminat mandatul? Ce stăm şi plângem?”, s-a întrebat, retoric, Ponta, precizând, la RTV,  că acesta va fi în continuare simplu procuror.

El a menţionat că acesta nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA.

„Să mai stea şi simplu procuror, să mai facă şi el un dosar”, a spus Ponta. El a spus că îşi menţine afirmaţia potrivit căreia Daniel Morar, Lucian Papici şi alţii au făcut dosare politice când au pus oamenii să jure pe biblii că au fost la referendum. Premierul a spus că cei cărora li se termină mandatele nu trebuie să rămână în posturi sau să considere că au fost demişi. „Ce o să zică preşedintele Băsescu în iarna anului viitor, că a fost demis? Nu, i-a încetat mandatul”, a spus Ponta.

Ponta a fost întrebat dacă este afectată imaginea PSD sau a Guvernului de faptul că Liviu Dragnea este anchetat de DNA. „Nu, dimpotrivă. Că ce? Că anchetezi oameni care au votat? Noi vrem toţi să spunem cum a fost, dar nu vrea nimeni să ne întrebe (…) Păi a fost în felul următor, ne-am dus toţi, am votat. Nu am votat destui, sau mă rog, nu am fost decât 90% şi a venit Morar cu Papici şi au zis că nu suntem destui şi au veni să ne şi ancheteze pe toţi. Cam asta e, în secolul 21”, a afirmat Ponta, care a precizat că a aflat că pe 21 septembrie i s-a terminat mandatul procurorului Papici.

Premierul a fost întrebat ce anume dosare politice a făcut procurorul Papici împreună cu Daniel Morar. „Dosarele de anul trecut împotriva oamenilor care au votat la referendum sunt dosare politice”, a replicat premierul.

Ce zice DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) reclamă că, pentru delegarea procurorilor Bendeac şi Cerbu la şefia Secţiei de combatere a corupţiei nu a fost solicitată, în prealabil, recomandarea şefului DNA, prevăzută expres de Regulamentul de ordine interioară al Direcţiei.

Într-un comunicat remis miercuri seară, DNA precizează că dispoziţiile art. 8 lit.c din Regulamentul de ordine interioară al Direcţiei, aprobat prin Ordinul nr. 2184/C/2006 al Ministrului Justiţiei prevăd că „procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie îndeplineşte următoarele atribuţii: I) recomandă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie delegarea procurorilor la Direcţia Naţională Anticorupţie”.

„Pentru delegarea procurorilor Bendeac Iuliana şi Cerbu Ioan Viorel nu a fost solicitată în prealabil recomandarea prevăzută expres de dispoziţiile menţionate”, precizează DNA, în acelaşi comunicat.

În acelaşi context, DNA arată că activitatea profesională a celor doi procurori înlocuiţi de Bendeac şi Cerbu – Lucian Papici şi Mariana Alexandru – s-a remarcat „prin rigoare şi rezultate remarcabile şi nu există motive care să justifice încetarea exercitării funcţiilor de conducere”.

DNA mai precizează că încetarea delegării lui Papici ca şef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a fost dispusă, miercuri, de procurorul general, după ce tot Tiberiu Niţu, în 23 septembrie, dispusese delegarea aceluiaşi procuror pe aceeaşi funcţie.

Precizările DNA vin după ce PICCJ a informat că încetarea delegării procurorului Lucian Papici şi a adjunctei acestuia de la şefia Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a avut în vedere faptul că ministrul Justiţiei a transmis CSM propunerile de numire în funcţii de conducere la Direcţie.

17 comentarii

urbos 03-10-2013 - 02:23

Dementa basista la ea acasa. Animalele basiste grohaie, guita, fac ca toti dracii, pentru ca acest excrement imputit a plecat pentru ca nu mai era normal sa stea acolo, dupa ce si-asa a imputiti locul peste limita, in stil [ur basist. Omorati-va ma animale demente, moartea e ceea ce meritati.

haril 05-10-2013 - 00:08

Urbos,intre Basescu si Ponta este o diferenta esentiala,atat ca inteligenta,cat si de maturitate politica.Incapatanarea ta pe „jos basescu” dovedeste tocmai aceasta prapastie dintre un om lipsit de maturitate,cat si de inteligenta ,locul unde te-ai asezat in permanenta tu.Probanil ca tu te afli pe palierul celor,care au un intewres meschin dn atacarea continua si iresponsabila a presedintelui Romaniei,care este,de fapt,o institutie in stat si nu o persoana fizica.

urbos 05-10-2013 - 00:13

Ai ceva de zis despre ce-am spus, la subiect? Daca nu, vezi-ti de treaba.
Apropo, Basescu este in infect necitit, o canalie fara caracter, un troglodit cu apucaturi de dictator, seful unui sistem criminal. Nu ma mira ca-l lingi in cur, caci face jocurile ji danimii. Iar Ponta vezi ca pute a usturoi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-10-2013 - 03:19

Au expirat cele doua mandate legale, afirma PM fost procuror !
Care este PROBLEMA ?
Nu mai sant procurori care sa GARANTEZE , ILEGALITATILE acestui
IMPOSTOR,care a incalcat tot ce era posibil !
Era desfigurat ! Se apropie si SFARSITUL ,La Belle -Epoque !

UnUL 03-10-2013 - 11:54

Celor 2 tonți toxici de mai sus:
Evident că n-ar fi o problemă dacă…
Papici a avut 2 mandate de 3 ani – maximum cât poate avea un procuror în respectiva funcție -, i-au expirat, va fi înlocuit cu altul. Logic, nu?
EI BINE, NU TOCMAI!
Ar fi fost perfect logic și normal dacă acum o săptămână același Papici nu ar fost numit interimar în funcție PE O PERIOADĂ DE 3 (TREI) LUNI !!!
Apoi, la doar o săptămână, ȘI IMEDIAT DUPĂ CE A TERMINAT CELE 80 DE VOLUME ALE DOSARULUI „REFERENDUMUL”, numirea a fost anulată și Papici a fost mazilit și trimis la „munca de jos”. TREBUIE SĂ FII ORI TOTAL I D I O T ORI DE O ABSOLUTĂ REA CREDINȚĂ CA SĂ CREZI CĂ E VORBA DE O SIMPLĂ COINCIDENȚĂ.
Iar ca să susții alături de mitomanul Copy-paste Tonta că Papici (și alții ca el) au făcut dosare politice și că justiția e controlată de Băsescu, care dispune trimiterile în judecată și dă sentințe, trebuie să fii ori TOTAL INTOXICAT DE ANTENE, ORI TOTAL I M B E C I L (sau ambele!).

pathfinder 03-10-2013 - 12:03

Ambele!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-10-2013 - 19:53
urbos 03-10-2013 - 19:58

Bai fiu de catea, infectia aia de Papici, care ameninta prin telefon, trebuia sa se care pentru ca i-au expirat mandatele alea prelungite in mortii ma-tii. Mars dreacu la cacat vierme schizofrenic. Ai ceva de grohait la subiect? O sa mori scarnavie in chinuri, o sa urli ca animalul pana o sa iti dai ochii infecti peste cap.

UnUL 03-10-2013 - 20:15

Te-a amenințat pe tine, cretinache? Și mai citește ce am scris mai sus! Dacă citești de vreo 15 ori poate ai o șansă infimă să pricepi.

urbos 03-10-2013 - 20:44

Trebuie sa ma ameninte pe mine ma sifilitic congenital?
Dementii dreacu. Doar moartea va scapa.

UnUL 03-10-2013 - 21:22

Ți-am spus deja, Buboșel : te las să crăpi dreaku, apoi mai aștept vreo 25 de ani să mă bucur și mă duc și eu.

UnUL 03-10-2013 - 19:46

Ce zice Ponra? Minciuni și p r o s t ii, ca de obicei.

urbos 03-10-2013 - 19:50

E nepotu ma-tii. A semnat pact cu scarnavia aia de Basescu care-ti tot violeaza imputita aia de nevasta. Taci malc, ce dreacu sa faci.

UnUL 03-10-2013 - 20:16

Mai scârnăvie ca tine, Buboșel, mai greu.

LILIANA 04-10-2013 - 16:54

NEREGULI LA CFR !
DL. PONTA ,PREA ELEGANT VA EXPRIMATI , POATE AVETI MOTIVE , AICI E CA IN VESTUL SALBATIC, FIECARE CAT POATE SA …”FURE” ?
DOAMNA MANESCU, AVETI OBLIGATIA SA SESIZATI DNA , CAT MAI REPEDE POSIBIL , ALTFEL E DE RAU…
VA RUGAM SA VERIFICATI TOATE CONTRACTELE DE SALUBRIZARE , SPATII, VAGOANE , ETC. LA CFR CALATORI.
CFR Călători face LICITAŢII pentru hârtie şi apă minerală, dar dă contracte de zeci de milioane de euro PRIN ÎNCREDINŢARE DIRECTĂ pentru carburanţi şi piese.
Biletele de tren s-au scumpit din cauza „costurilor cu energia şi PIESELE”.
CFR Călători cumpără „PIESE” de 1,7 milioane de dolari de la un offshore din Panama cu un capital social de 1.000 de dolari.
“Pentru fostul ministru, Relu Fenechiu, managementul privat înseamna ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte. Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu a continuat campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate… Valentin Dorobanţu, managerul privat de la CFR Călători, este verificat de Consiliul Concurenţei pentru desfiinţarea a peste 150 de trenuri de călători , toate rentabile pentru companie . Totodată, inspectorii de concurenţă vor analiza şi modul de acordare a subvenţiei alocate anual de către Ministerul Transporturilor pentru operatorii privaţi de transport feroviar de persoane .
Mai mult, Valentin Dorobanţu s-a înţeles cu liderul sindical Iulică Măntescu ca angajaţii care au manifestat împotriva Guvernului „să fie consideraţi în deplasare în interesul serviciului”
„CFR Călători, condusă de Valentin Dorobanțu, impreuna cu directoarea de achizitii , Popescu Carmen,, ocolesc sistematic licitațiile !!!!!

grigore 05-10-2013 - 15:19

JAF LA CFR CALATORI ?
CONSILIUL DE ADMINISTRATIE, CONDUS DE DOAMNA GATEJ ALEXANDRA , CA DE OBICEI, SE FACE CA NU STIE NIMIC…

PENTRU DNA SI DIICOT .
CE SE INTAMPLA LA CFR CALATORI VIS A VIS DE ACHIZITIILE PRIN NEGOCIERE CU SI FARA PUBLICARE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO „CONTRAFACUTE” DE MANAGERUL, DOROBANTU VALENTIN SI PUPILA ACESTUIA DIRECTOAREA DE ACHIZITII , POPESCU CARMEN , NU MAI SUNT NICI PENTRU CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, NICI PENTRU CEL AL PRIMULUI MINISTRU SI NICI PENTRU CURTEA DE CONTURI.
ASA CEVA NU S-A MAI INTALNIT IN ISTORIA CFR CALATORI , JAF LA DRUMUL MARE ?

UnUL 07-10-2013 - 14:23

PONTA ZICE NUMAI MINCIUNI ȘI ABERAȚII.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult