Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Scandal monstru intre CSM si AMR

Scandal monstru intre CSM si AMR

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

Alegerea la 11.01.2010, in functia de presedinte al CSM, a judecatoarei Florica Bejinaru – demascata de CNSAS in urma cu cativa ani ca fosta colaboratoare a Securitatii – a declansat o adevarat furie in mediile magistratilor, dar si a unor ONG-uri care monitorizeaza activitatea justitiei. Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) considera ca o asemenea numire aduce mari deservicii imaginii Magistraturii si califica drept rusinoasa si imorala alegerea lui Bejinaru in inalta functie.


Presedintele AMR, Mona Pivniceru, a declarat ieri pentru Ziua Veche ca asociatia pe care o conduce a atacat in contencios-administrativ la Inalta Curte hotararea de numire a noii conduceri a CSM, compusa din judecatorul Florica Bejinaru – presedinte si procurorul Gratiana Isac – vicepresedinte. Precum si faptul ca potrivit legii, pana la judecarea cererii de anulare a respectivei hotarari efectele acesteia sunt suspendate pana la solutionarea procesului – care are un prim termen in 22 aprilie 2010. Aspectul suspendarii ridica mari probleme asupra functionarii legale a CSM, in viitorul apropiat, intrucat se considera ca presedintele si vicepresedintele Consiliului nu vor mai avea dreptul sa semneze niciun fel de act, sub sanctiunea nulitatii.

AMR a reclamat faptul ca alegerea Floricai Bejinaru este un act imoral, iar cea a Gratianei Isac unul ilegal, deoarece aceasta a mai detinut un mandat de vicepresedinte al CSM in 2008, iar legea nu permite un al doilea mandat pe durata legislaturii de 6 ani a unui membru al CSM. Saptamana trecuta, AMR a consultat magistratii din intreaga tara, prin intermediul postei electronice, in privinta alegeri lui Bejinaru. Surse AMR ne-au informat ca majoritatea opiniilor exprimate de magistrati pe acest subiect sunt in majoritate covarsitoare impotriva alegerii lui Bejinaru.

Presedintele AMR, Mona Pivniceru, a adresat recent presedintelui CSM Florica Bejinaru o interesanta scrisoare deschisa prin care a invitat-o sa-si prezinte cat mai grabnic demisia (vezi facsmil).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult