Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Scandal pe calea aerului. Carpatair bagă în faliment Blue Air?

Scandal pe calea aerului. Carpatair bagă în faliment Blue Air?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Tribunalul Bucureşti a admis o cerere înaintată de Carpatair şi Service Excellence Solutions pentru intrare în insolvenţă a Blue Air, decizie pe care compania o contestă pe motiv că nu are datorii către cele două firme. Judecătorul Laura Radu, purtător de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, a declarat agenţiei Mediafax că instanţa a admis miercuri intrarea în insolvenţă a Blue Air, la cererea Carpatair şi Service Excellence Solutions. Ea nu a dorit să facă publică valoarea datoriilor Blue Air către cele două companii.

 

 Carpatair a depus la jumătatea lunii martie, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care cere insolvenţa Blue Air, în contul unei datorii în valoare de 30.000 de euro, ca urmare a închirierii unei aeronave SAAB 2000 către Blue Air, în luna septembrie a anului trecut.

 „La câteva zile după ce am depus dosarul de insolvenţă, Blue Air ne-a achitat datoria şi noi le-am dat hârtie că am primit banii. Dar după acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal să închidă dosarul. Diligenţele pentru închiderea dosarului erau treaba lor”, a declarat agenţiei Mediafax, Paula Ardelean, vicepreşedinte al Carpatair.

 Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Blue Air neagă că ar avea datorii neachitate către cele două companii.

 „În jurul orei 15 a apărut la Tribunalul Bucureşti verdictul insolvenţă pentru Blue Air, la cererea Carpatair şi Service Excellence Solutions, dar nu există nicio motivaţie scrisă pentru această decizie. Noi nu avem nici o datorie la cele două companii şi vom contesta această decizie”, a declarat pentru Mediafax Florentina Ivan, director de comunicare la Blue Air.

 Directorul Blue Air, Sherif Ussama, a declarat anterior, într-un comunicat de presă, că firma pe care o conduce îşi achită datoriile către stat şi furnizori, în ciuda blocajelor financiare la nivel naţional şi chiar a procesului de restructurare a flotei pe care compania a finalizat-o recent.

 „O potenţiala decizie a Tribunalului Bucuresti în sensul deschiderii unei proceduri de insolvenţă asupra companiei noastre ne-ar surprinde în mod neplăcut şi am considera-o drept încălcare a drepturilor comerciale de care ar trebui să ne bucurăm, întrucât în momentul de faţă noi nu avem nicio datorie faţă de cei doi aşa-zişi creditori din dosarele de insolvenţă. În aceste condiţii nu poate fi declanşată starea de insolvenţă şi nu înţeleg, ca cetăţean străin, cum sistemul juridic românesc ar putea permite aşa ceva”, a spus Ussama.

 El a adăugat, referitor la dosarul 13886/3/2010, în care Carpatair şi Service Excellence Solutions au cerut insolvenţa Blue Air Transport Aerian, că s-a ajuns la o înţelegere de plată amiabilă şi s-au achitat la zi debitele restante, dovezile existând la dosar.

0 comentariu

Corcodel de Parpange 11-05-2010 - 10:37

I N c o r p o r e !!SUSPENDAREA activitati tuturor partidelor politice pe o perioada nelimitata!I esirea din structurile NATO si din COMUNITATEA EUROPEANA . ROMANIA a fost BANDUSTHANIZATA din 89 !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult