Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Scandalul din CSM, continuă. Secţia de judecători cere demisia lui Schmidt-Hăineală

Scandalul din CSM, continuă. Secţia de judecători cere demisia lui Schmidt-Hăineală

scris de M.A.
49 afisari

Scandalul din CSM, continuă. Secţia de judecători, prin vocea lui Horaţius Dumbravă, cere demisia procurorului Oana Schmidt-Hăineală din fruntea Consiliului.

Scandalul din CSM, continuă. Secţia de judecători cere demisia lui Schmidt-Hăineală

Scandalul din CSM, continuă. Secţia de judecători cere demisia lui Schmidt-Hăineală

Secţia pentru judecători a CSM solicită demisia Oanei Schmidt-Hăineală pentru a debloca situaţia. De asemenea, judecătorii solicită ca Alina Ghica şi Cristi Danileţ să-şi retragă candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului. Judecătorul Horaţius Dumbravă, preşedinte al CSM în 2011, membru ales în Consiliu, a declarat că evenimentele derulate înainte, în timpul şi după procedura alegerilor din 4 ianuarie creează impresia că alegerile pentru preşedinţia CSM au fost subordonate altor interese decât cele superioare ale sistemului judiciar şi că „jocuri obscure de culise au determinat rezultatul final, transparenţa, corectitudinea şi responsabilitatea procedurilor fiind sacrificate”.

„La acest moment, rezultatul procedurii din 4 ianuarie 2013 este lipsit de legitimitate, ridicând şi serioase probleme de legalitate”, a spus Dumbravă, precizând că aceasta este poziţia Secţiei pentru judecători a CSM, adoptată cu majoritatea membrilor prezenţi la şedinţa de luni. El a precizat că din cei opt membri prezenţi, şapte au votat pentru această declaraţie de presă.

Horaţius Dumbravă a mai spus că membrii Secţiei pentru judecători a CSM au respins „ferm şi categoric” afirmaţiile de politizare ca urmare a acordării votului candidatului ales în mod transparent de majoritatea membrilor secţiei. „Am asistat în ultimele zile la manipulări ruşinoase ale opiniei publice, cu consecinţe grave pentru statul de drept din România”, a mai spus Dumbravă.

Ca o deblocare a situaţiei, Secţia pentru judecători a CSM a solicitat demisia de onoare a procurorului Oana Schmidt-Hăineală din funcţia de preşedinte al Consiliului, iar judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ să renunţe la candidaturile la funcţia de vicepreşedinte, el precizând că „CSM trebuie resetat”.

„Cerem atât reprezentaţilor sistemului judiciar, cât şi altor actori publici să respecte principiul democratic în virtutea căruia adunările generale s-au constituit la nivelul instanţelor din România. În mod regretabil, însă, în ultimele zile, constituirea şi deciziile adunărilor generale, precum şi judecătorii ce le compun au fost atacate peste limitele decenţei publice, fiind subminată până la urmă chiar independenţa justiţiei”, a mai declarat Horaţius Dumbravă.

3 comentarii

dottore 14-01-2013 - 19:11

se pare ca „rocada” dintre cele doua balerine n-a tinut ! O „jmekerie” de doi-bani inspirata, oare de cine, ghici ghicitoarea mea !?! Oare „il professore di hyssam” scrie textele sau, sceneta este sugerata de vreo parlatramentara de departe?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-01-2013 - 19:54

La circa 1 an dela episodul ghici ghicitoarea mea cu DL. DR. RAED ARAFAT,masa critica se apropie in justitie ! Haimaneala va matura definitiv murdaria , jegul si descompunerea de la varf . LUCRU MANUAL marca traian basescu !

Tache 14-01-2013 - 22:30

I.C.C.J. este plină de judecători care s-au promovat între ei în perioadele în care făceau parte din Consiliul Superior al Magistraturii. Deloc întâmplător, tocmai unor asemenea judecători le-au fost repartizate cauzele cu substrat şi miza politice.
Aflăm, din chiar interiorul viesparului, că la Grupul Operativ de Coordonare a Activităţii Ofiţerilor Acoperiţi al SRI, condus de colonelul Marius Stoica, este alertă maximă în chestiunea revoltei magistraţilor faţă de subordonarea ocultă a Consiliului Superior al Magistraturii. Pierderea controlului secret asupra CSM este echivalată cu o gravă ameninţare la adresa securităţii… naţionale, spun ei.
În realitate, însă ,a securității personale a camarilei din fruntea rețelelor corupţiei instituţionalizate politic din România. Interesele acestei camarile, care lucrează sub control extern, fiind, la rândul ei, şantajată şi ţinută sub presiune, cer câțiva vinovaţi de serviciu, ca perdea de fum pentru propria protecție. A celor de aici şi a celor de aiurea.

http://www.cotidianul.ro/dezvaluiri-despre-imixtiuni-externe-in-cazul-deputatului-ion-stan-si-al-altor-fruntasi-ai-usl-204272/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult