Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Scandalul schimbării magistratului care îl judecă pe Vîntu

Scandalul schimbării magistratului care îl judecă pe Vîntu

scris de R. C.P.
2 afisari

Alianţa pentru o Românie Curată solicită CSM să  analizeze în cel mai scurt timp posibil problemele semnalate în sesizarea procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, referitoare la traseul în justiţie al dosarului în Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru favorizarea infractorului.

Sorin Ovidiu Vintu lucreaza in Justitie pentru a i se prescrie fapteleARC considera că este  scandalos ca în acest moment unui judecator să i se ia dosarul pentru că dă termene scurte între şedintele de judecată.

ARC solicită CSM ca prin decizia pe care o va lua ca urmare a sesizării Procurorului General să dea un semnal ferm şi clar întregului sistem judiciar cu privire la modul în care trebuie judecate procesele, indiferent de persoanele implicate.

Magistratul Elena Burlan (preşedintele secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti)  a declarat-o pe judecătoarea Camelia Bogdan incompatibilă  pe motiv că da dovadă de “celeritate nejustificată”. “(…)Atitudinea atipică a judecătorului în soluţionarea acestei cauze, justificată de prevederile legale ale Legii nr. 202/2010, dar şi dorinţa de a face astfel încât să nu planeze niciun dubiu asupra imparţialităţii sale, poate crea inculpatului tocmai o stare de neîncredere faţă de modalitatea în care instanţele de judecată îşi exercită atribuţiile, poate crea inculpatului impresia că nu beneficiază de un proces echitabil”, se arata în motivarea deciziei, semnată de Elena Burlan.

Vezi aici comunicatul Ministerului Public

3 comentarii

codul PENAL PE INTELESUL TUTUROR la romani 06-04-2011 - 06:47

pe dna ELENA BURLAN sa o angajeze VANTU ca bebyguard,ca sa aiba si femei in armata de paza.Rusinos cum a ajuns justitia romana.V-o spune un om de rand din JUDETUL ORHEI.

Ciu Huhu 06-04-2011 - 15:49

Dea Dumnezeu ca Vintu sa sfirseasca in puscarie ca-i cel mai influent si cel mai mare escroc din Romania!

Ciu Huhu 06-04-2011 - 15:52

Ma tem ca-i va corupe si el pe magistratii romani si …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult