Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Se reia procesul Lotului Voicu

Se reia procesul Lotului Voicu

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) reiau vineri judecarea procesului in care senatorul Catalin Voicu a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie, alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si de oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, transmite Agerpres.

ICCJ a decis, pe 14 iulie, mentinerea in arest preventiv a senatorului Catalin Voicu si a inceput judecarea acestui dosar.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a senatorului Catalin Voicu, acuzat de doua fapte de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata: Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din cadrul ICCJ, acesta fiind deferit justitiei pentru complicitate la trafic de influenta; Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, in forma continuata; Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au aratat ca, in anul 2009, Catalin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si CNADNR si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care acesta era asociat.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie – noiembrie 2009, in schimbul foloaselor materiale reprezentand suma de 200.000 euro (pretinsa si primita de Catalin Voicu de la Casuneanu Costel), Florin Costiniu l-a sprijinit pe senator sa intervina pe langa magistratii Sectiei contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a-i determina sa adopte o solutie in favoarea societatii la care omul de afaceri era asociat.

In rechizitoriu se mai arata ca in perioada 30 august 2009 – 21 octombrie 2009, Catalin Voicu a pretins si primit de la inculpatul Marius Locic suma de 119.000 lei promitandu-i ca in schimb va interveni pe langa politisti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si-i va determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva omului de afaceri, ci sa propuna solutia de neurmarire penala, intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru inselaciune de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, Catalin Voicu a acceptat in mod repetat, la diferite intervale de timp, promisiunea lui Marius Locic de a-i remite foloase materiale constand in publicarea cu titlu gratuit, in cotidianul ”Interesul Public”, a unor articole cu continut electoral.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS