Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Se scurteaza durata proceselor

Se scurteaza durata proceselor

scris de Ziua Veche
1 afisari

  La Ministerul Justitiei se pregateste un proiect legislativ care vizeaza modificarea procedurilor judiciare pentru ca procesele sa dureze mult mai putin. Astfel, se are in vedere chiar si simplificarea regulilor privitoare la citarea partilor. Procedurile noi urmeaza sa fie schimbate pana la adoptarea Codurilor de procedura civila si penala.  La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Catalin Predoiu afirma, la postul national de televiziune, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie ar trebui sa nu mai aiba jurisdictie decat asupra judecarii inaltilor demnitari, iar restul ar trebui sa ramana in jurisdictia instantelor inferioare.

Tot la televizor, Predoiu a afirmat ca activitatea ANI ”a crescut constant, pe masura ce i s-au pus la dispozitie mijloacele”, explicand ca ultima perioada a fost mai aglomerata in anchete pentru ca ”probabil o serie de dosare ajung la maturitate”.

 Cat despre pregatirea magistratilor pentru noua reforma, ministrul ne-a lamurit: prin provocarea unei schimbari de abordare. Ca sa se realizeze aceasta schimbare, Predoiu va bate – dupa cum spunea – pe la usile magistratilor.

Pana la finele acestei luni, Comisia Europeana va publica raportul interimar privind reforma Justitiei, fara a fi cuprinse evaluari politice. Predoiu nu s-a declarat foarte optimist in ce priveste ridicarea monitorizarii Romaniei in cursul acestui an.

Nici noi nu suntem optimisti, dar din considerente ce difera un pic de cele ale ministrului. In sistemul judiciar  romanesc mai sunt multe probleme legate, printre altele, de politica resurselor umane si de practica unitara, ramasa deocamdata la stadiul de deziderat. Inca se tergiverseaza dosare, inca mai sufla mafia pe coridoarele instantelor.

0 comentariu

ursu 29-04-2010 - 15:40

Naparca iliist-kgb-ista, gurist politruc comunist din armata ceausista , NU ESTE SI NU VA FI NICIODATA GENERAL AL ARMATEI ROMANE,el este cel care are „sarcina”kgb-ist-iliist-baseasca sa puna bazele unui nou „partid” securisto-comunist,este inca o dovada ca presedentia isi bate joc de romani, de U.E si compromite armata romana, atat timp cat in fruntea ministerului apararii nationale este un politruc comunist adus in tara pe tancurile sovietice.

aviator 30-04-2010 - 15:13

Oprea, scoate si avioanele alea de la naftalina, ca sunt bune la defilari!

Adrian D 01-05-2010 - 14:46

poate ar fi mai bine sa treaca la araturi cu MIG-urile „avionizate” de Elbit systems…

Vlad 01-05-2010 - 16:36

Oprea ,din capitan de intendenta (chilotar )demisionar prin 94-95 a ajuns general cu 4 stele ! Cum a fost posibil asa ceva ?? Militarii sunt scarbiti ca au un un asemenea specimen printre ei !! Rusine celor care l-au inaintat in grad incalcand legea 80 de atatea ori !!

lica 02-05-2010 - 04:20

Ce a facut Oprea?

Iata cateva din marile lui fapte de arme:
El “conduce” nu din umbra, ci in chip teatral si chiar maiestuos, “ordinea si linistea”, … TARII. De altfel nici nu se prea cunoaste cu cine aveti de-a face…
In anii de dupa “Revolutie”, un tinar capitan de intendenta, ajuns la masa bucatelor pregatita atent de bucatarii si ospatarii Directiei de Gospodarie a Ostirii Romane, si pus sa gestioneze hotelul AGAT din statiunea Cap Aurora, incepe marea aventura a imbogatirii pe carari numai de el stiute si/sau numai de el gasite (printre care si contrabanda cu calcan)… Nu trec decat 20 de luni si cu banii astfel agonisiti, cumpara-ajutat de o persoana importanta=Becheru- cateva scari de bloc, apoi, cand Corpul de Control Intern al Armatei ii intocmeste dosar de fraudare, se supara dl. capitan pe haina de culoare kaki, a M.Ap.N. si-si da demisia… face la f.f. dreptul, iar cand P.S.D.-ul vine in 2001 la guvernare, este “hodorong-tronc” avansat la gradul de “general de brigada de justitie?!?!”… ca doar avea o culoare mai “nobila” la veston si mai oachesa decat kaki-ul dezbracat in graba sa scape de o cercetare penala. Il uitase pe “capitanul oprea gabriel” , avea acum in oglinda agatata in cuiul premierului A. Nastase pe Gl.Bg. Justitie GABRIEL OPREA!!!

lica 02-05-2010 - 04:21

Dar cum gradul si haina nu se potrivea fara doctorat, il ia si pe acesta… cu pretentia de a fi chiar “mai marele” care da doctorate si la altii… cu toate ca nu avea 9 ani la catedra dar ce conteaza pentru el legile! De la Rezervele de Stat, ajuns Prefect al Capitalei, se arcuieste tot mai sus, si mai sus. Are mare nevoie de un contabil, ba chiar de doi … si-si aminteste de doi prieteni, pe acelasi “calapod” din Directia Gospodarie a Armatei, pe care pune baza, si-i pune , dupa ce si acestia trec in rezerva cu grade de capitan/maior, in functii politice la “guvern” (neuitand a le da si grade militare in rezerva pe masura de general pentru primul si colonel pentru al doilea):”domnii Eugen Bejenariu- il cunoasteti, nu? este cel care face sa dispara in 2004 din sediul Guvernului toata aparatura si mobilierul, ca pa vremuri la Directia Gospodarie, si mai tanarul Dan Baranga-subprefectul Prefectului, apoi Director la Sectorul 2, la “tov.” gl. rz. Ontanu, si apoi trimis la consulat in Cipru. Cum P.S.D.-ul nu ia mai satisfacut poftele tov. gl. Oprea a parasit barca P.S.D.-ului(care lua apa) sarind pe nava amiral a flotei comerciale romane, “Biruinta” a bravului “amiral” crezandu-se in sloganurile acestuia(ce ne-a prostit pe toti “sa traiti bine)??? Si ca dovada de fidelitate, la strigarea acestuia este primul militar care in decembrie 2008 renunta la pensia militara. (va imaginati ce pensie fabuloasa avea in calitate de tanar capitan “fugar”)!

lica 02-05-2010 - 04:24

Lui Gabi Oprea i se zicea Gabi-fixativ
Gabriel Oprea este un tampit cu diploma. Urmariti-i modul de exprimare. Foloseste un dictionar atat de sarac, incat pare un lipitor de afise aterizat intamplator intr-un rol de lider politic. Are un limbaj sarac si acela de lemn … de brad! Pacat de el, putea sa ajunga un politruc cuminte. In decembrie `89 am pierdut un politruc cuminte si am castigat o canalie. Poate ar trebui ca DNA sa verifice modul cum aceasta hahalera a reusit sa-si ia titlul de doctor, fara ca macar sa fi publicat vreo lucrare in domeniu. Intrebati-l cat a profesat ca jurist militar si-o sa vedeti ca nici macar o zi. Saracia cunostintelor a fost suplinita de pretenu Eugen Bejinariu, care era in gratiile lui Bombonel si putea sa faca presiune pe sefii lui Gabita. De fapt el si Bejinariu au fost si sunt sunt in continuare amici la toarta. Cand unul e sus il trage pe celalalt dupa el. La un moment dat a fost Bejinariu si l-a ajutat pe Gabitza, acum e invers. Poate va amintiti cum a sarit Bejinariu sa nege afirmatia lui Constantinescu cum ca amandoi au arestat-o pe Doina Cornea la revolutie. „N-am arestat-o, am supravegheat-o – a sarit ca ars Bejinariu – si eram doar eu, Gabitza era pe alte coclauri”. Asadar, acum ii vine randul lui Oprea sa-l ajute pe Bejinariu. Oare cand se va intampla asta? Ma tem ca n-o sa mai aiba timp pentru ca in curand domnul Goe va fi doar o holograma. Hahahaha!!!

lica 02-05-2010 - 04:25

Iar bietul Gabitza va trebui sa caute alt „jupan” pe care sa-l linga in …!
Nu-l plang insa, pentru ca a furat la greu. Poate ca DNA-ul ar trebui sa adanceasca investigatiile cu privire la specula cu terenuri din Voluntari de care Oprea si premarele din Voluntari (fost ofiter de aviatie fomist) sigur nu sunt straini!
In scoala de la Sibiu pe care el si Bejinariu au absolvit-o prin anii 80 lui Oprea i se zicea Gabi fixativ, pentru grija pe care o acorda frezei sale. Este de fapt cel mai reusit element din fizionomia acestei lichele. Freza, nu ceea ce e sub freza. Acolo e un gol imens, o saracie ideatica crasa.
Generalii de carton ai ARMATEI ROMANE ,Gabriel Oprea, Anghel Iordanescu si Neculai Ontanu au fost avansati la apelul bocancilor prin incalcarea legii organice 80/1995-Statutul cadrelor militare .Insa cum in Romania sportul national este incalcarea legii tocmai de cei care ar trebui sa le aplice cat mai nesimtit , poate in vremea de apoi se va mai schimba ceva , deoarece acest popor roman parsiv si-a pus singur cenusa in cap si acum sa culeaga roadele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult