Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Se teme de revocare. CCR în conflict cu Guvernul Ponta

Se teme de revocare. CCR în conflict cu Guvernul Ponta

scris de A.B.
3 afisari

Curtea Constituţională a României îşi exprimă îngrijorarea faţă de atacurile din partea Guvernului şi ale altor autorităţi publice la adresa Curţii şi a judecătorilor săi, apreciind faptul că aceste atacuri sunt incompatibile cu exerciţiul democratic.

CCR

foto: paginaintai.net

CCR consideră că atacurile din ultima vreme venite din zona politică asupra membrilor Curţii sunt incompatibile cu exerciţiul democratic. “Ameninţările cu revocarea şi orice alt fel de presiuni politice din partea Guvernului pot impieta în mod grav asupra activităţii judecătorilor şi a Curţii Constituţionale în ansamblul său. Curtea Constituţională reiterează rolul său de garant al Constituţiei, fundamental într-o ordine democratică.  tacurile asupra Curţii Constituţionale din partea Guvernului şi ale altor autorităţi publice sunt incompatibile cu exerciţiul democratic”, se precizează într-un comunicat de presă al CCR.  Potrivit sursei citate, ameninţările cu revocarea şi presiunile politice din partea Guvernului pot impieta în mod grav asupra activităţii judecătorilor şi a Curţii Constituţionale în ansamblul său. Totodată, Curtea Constituţională reiterează rolul său de garant al Constituţiei, fundamental într-o ordine democratică. Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri seară, la România TV, că judecătorii Curţii Constituţionale Augustin Zegrean şi Iulia Motoc ar fi incompatibili, motiv pentru care aceştia ar trebui demişi din funcţie. Corlăţean a susţinut că Zegrean şi Motoc ar fi în incompatibilitate cu funcţiile de judecători ai Curţii Constituţionale. „Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, s-a antepronunţat cu privire la speţa pe care astăzi CCR a tranşat-o, cine ar trebui să meargă şi cine nu la Bruxelles, în luna mai înainte de votul parlamentului de adoptare a acelei declaraţii care aproba elementele de mandat ale prim-ministrului. Zegrean a făcut public declaraţii cu privire la faptul că preşedintele trebuie sa reprezinte România”, a spus Corlăţean. Astfel, ministrul Justiţiei a invocat o prevedere din Legea Curţii cu privire la faptul că judecătorii nu se pot antepronunţa pe subiectele analizate. De asemenea, Corlăţean a susţinut că Iulia Motoc ar avea alte trei angajamente internaţionale, fapt care ar contraveni, de asemenea, prevederilor legii de funcţionare a Curţii. Ministrul Justiţiei a precizat că va cere, joi, Agenţiei Naţionale de Integritate să verifice situaţia celor doi. În plus, Titus Corlăţean a susţinut că deciziile judecătorilor Curţii Constituţionale de miercuri ar fi nule, având în vedere situaţia celor doi. Potrivit Legii Curţii Constituţionale, funcţia de judecător este incompatibilă cu oricare altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul juridic superior.

4 comentarii

Pribeagul 28-06-2012 - 18:14

CCRul si-a trait traiul si si-a mincat malaiul.

Am fost surprins sa vad cum, pina acum toti, mai ales Basescu, se inclinau in fata solutiei adoptate de niste basinosi.

In sfirsit, Ponta le-a zis ca sunt doar niste… basinosi.

Pacat. Ar fi putut sa fie un Sfat al Inteleptilor. Dar s-au bagat… in tarite.

Ciu Huhu 28-06-2012 - 19:01

CCR trebuie desfinata, e unealta a dictatorului Basescu, judecatorii CCR primesc salarii imense din banii poporului ca sa-l sprijine pe dusmanul poporului Basescu imptriva poporului asuprit de el!!!
RUSINE CCR, HUUUOOOO!!!

Morkova Vesela 29-06-2012 - 00:07

Guvernul este anticonstitutional si trebuie suspendat. Punct!

remus 29-06-2012 - 11:17

de ce guvernul e anticonstitutional?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult