Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Sechestru pe averea lui Nicușor Constantinescu. Judecătorul, recuzat (update)

Sechestru pe averea lui Nicușor Constantinescu. Judecătorul, recuzat (update)

scris de A.A.
6 afisari

UPDATE: Avocatul lui Nicuşor Constantinescu a cerut recuzarea magistratului care judecă dosarul. În aceste condiţii, cererea procurorului DNA de punere sub sechestru a tuturor bunurilor președintelui CJ Constanța suspendat, nu a mai fost soluţionată la termenul de vineri.

DNA a pus sechestru pe averea președintelui suspendat al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, aflat de mai multe luni în SUA, la tratament pentru cancer de prostată. Sunt vizate patru locuințe, o șalupă, cinci autoturisme și un cont bancar de un milion dolari.

Șeful CJ Costanța, Nicușor Constantinescu.

Șeful CJ Costanța, Nicușor Constantinescu.

În 27 mai, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, pentru abuz în serviciu în formă continuată. El este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, miercuri, că Nicușor Constantinescu este “disperat” să revină în România pentru că nu mai poate rezista în America. El susţine că Nicuşor Constantinescu i-a cerut sfatul în această decizie, dar că el nu l-a putut sfătui pentru că este o chestiune mult prea personală şi riscantă, notează Mediafax.

“Am vorbit cu el acum vreo 3-4 zile. Tremură carnea pe el să vină în ţară. E disperat, a zis că nu mai poate să stea acolo. Şi m-a întrebat ce să facă. El vrea să vină, dar eu ce pot să-l sfătuiesc, asta e o chestiune mult prea personală, e o decizie…Dacă vine aici şi-l bagă la beci şi Doamne fereşte îl afectează medical…El e disperat să vină în ţară (…) Nicu vrea să vină, eu vreau să plec”, a adăugat Mazăre, care, la rândul său, nu are voie să părăsească ţara, aceasta fiind una dintre condiţiile controlului judiciar sub care se află de cinci luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult