Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Secretarul general al PSD, condamnat la închisoare. Reacţia lui Dragnea

Secretarul general al PSD, condamnat la închisoare. Reacţia lui Dragnea

scris de A.B.
11 afisari

Deputatul PSD de Ialomița Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

marian neacsu psdInstanța a stabilit în cazul deputatului PSD un termen de încercare de 2 ani și 6 luni.

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a admis apelul declarat de Parchetul General și l-a condamnat pe Marian Neacșu la șase luni închisoare cu suspendare, după ce acesta primise la instanța de fond, în februarie 2015, o amendă penală de 2.000 de lei.

Marian Neacșu este secretar general al PSD, el ocupând funcția de chestor la Camerei Deputaților.

Deputatul a fost trimis în judecată în decembrie 2013 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub acuzația de conflict de interese, ancheta fiind deschisă în urma unei sesizări depuse de Agenția Națională de Integritate.

Potrivit procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ, Marian Neacșu, în calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale, Cristina Monica Neacșu, în cadrul biroului său parlamentar și apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 — decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.
Liviu Dragnea, a declarat, marti, după condamnarea la închisoare cu suspendare a lui Marian Neacșu, secretar general al partidului si seful campaniei PSD la locale, că situatia lui va fi discutata in partid intr-o sedinta viitoare dar ca i se aplica prevederile codului de integritate in privinta candidatilor.

„Codul de integritate, ne place sau nu, se aplica tuturor membrilor in ce priveste candidaturile si se aplica si in cazul dansului. Astazi s-a intamplat aceasta sentinta, o sa discutam in BPN si in CEX (daca mai ramane seful campaniei), e o decizie interna”, a spus Dragnea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult