Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Şedinţa CSM de astăzi s-a amânat

Şedinţa CSM de astăzi s-a amânat

scris de D.P.
4 afisari

Şedinţa de joi a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care ar urma să fie ales vicepreşedintele CSM, s-a amânată din nou, în condiţiile în care ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, se va afla la Bruxelles şi nu va putea fi asigurat cvorumul necesar.

Motivul amânării plenului CSM de astăzi a fost lipsa cvorumului. Șase dintre membri au anunțat că nu se pot prezenta la ședința ce ar fi trebuit să înceapă la ora 09.30. Este vorba despre reprezentanții societății civile, doi dintre membrii aleși în CSM, dar și doi dintre membrii de drept, printre care și ministrul Justiției. Mona Pivniceru se va afla joi la Bruxelles, pentru discuţii cu oficiali ai Comisiei Europene, în marja Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) impus justiţiei române de către CE.  S-a stabilit o nouă dată pentru ședința plenului, în 23 ianuarie.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM şi-au depus candidaturile Alina Ghica şi Cristi Danileţ, împotriva lor fiind adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel şi judecătorii declanşând proceduri de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătorul Alina Ghica, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, și-a retras candidatura pentru postul de vicepreședinte, pentru care ar fi trebuit să se organizeze alegeri astăzi, după două amânări ale votului. În cursă a rămas oficial doar judecătorul Cristi Danileț.

1 comentariu

Rumor 17-01-2013 - 16:22

Bravos, Alina ! rusine, in continuare, pentru vasilake !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult