Acasa Actualitate-Interna Sedinta de constituire a CSM a fost convocata pe 7 ianuarie

Sedinta de constituire a CSM a fost convocata pe 7 ianuarie

scris de M.A.
1 afisari

Şedinţa de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), rezultat în urma alegerilor din 2010, a fost convocată pe 7 ianuarie, dată la care va fi ales şi noul preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului pentru un mandat de un an. Şedinţa a fost convocată de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Doina Stanciu.

Sedinta de constituire a CSM a fost convocata pe 7 ianuarie

Sedinta de constituire a CSM a fost convocata pe 7 ianuarie

De asemenea, pe 5 ianuarie, va avea loc o şedinţă de prezentare a raportului de activitate pe anul 2010, iar pe 6 ianuarie va fi prezentat raportul activităţii CSM în mandatul 2005-2010, transmite Agerpres. Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii prevede că în termen de 15 zile de la publicarea hotărârilor Senatului privind validarea şi alegerea membrilor, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie convoacă membrii CSM în şedinţa de constituire, în cadrul căreia vor fi stabilite atribuţiile şi responsabilităţile membrilor permanenţi. Componenţa noului CSM a fost validată de Senat pe 22 decembrie 2010, cu 64 de voturi pentru şi 60 împotrivă, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial pe 23 decembrie 2010.
Anterior, pe 15 decembrie, rectorul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, Corina Dumitrescu şi Victor Alistar, director executiv al Transparency International România au fost aleşi de Senat reprezentanţi ai societăţii civile în CSM. În 2 noiembrie, CSM anunţa rezultatele alegerilor pentru viitorii membri ai CSM: din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost aleşi Lidia Bărbulescu şi Mircea Bucurel Aron; din partea curţilor de apel – Dan Lupaşcu de la Curtea de Apel Bucureşti, Alexandru Şerban de la Curtea de Apel Braşov, şi Horaţius Dumbravă, de la Curtea de Apel Târgu Mureş; din partea tribunalelor – Adrian Toni Neacşu, de la Tribunalul Vrancea; din partea judecătoriilor – Marius Tudose Badea, de la Judecătoria sectorului 3 Bucureşti, şi Cristi Danileţ, de la Judecătoria Oradea; din partea parchetelor de pe lângă curţile de apel – procurorul George Bălan, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti; din partea parchetelor de pe lângă tribunale – Oana Schmidt Hăineală, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov; iar din partea parchetelor de pe lângă judecătorii – Dan Chiujdea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult