Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Șeful Anticorupție Prahova din DGA, retinut de DNA

UPDATE – Șeful Anticorupție Prahova din DGA, retinut de DNA

scris de B.C.R
11 afisari

Update- Șeful Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, și Emanuel Saghel, ofițer al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, au fost reținuți, luni seară, de procurorii DNA Ploiești după mai multe ore de audieri.

Cei doi au fost transportați în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, aflat în municipiul Câmpina.

Constantin Ispas este cercetat pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă.

Ispas ar fi primit primit, în mod repetat, de la două persoane, sume importante de bani pentru ca, prin exercitarea atribuțiilor de serviciu, să inițieze și să deruleze anchete penale împotriva lucrătorilor de Poliție implicați în soluționarea unui dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, având ca obiect săvârșirea de către cele două persoane a infracțiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, în vara anului 2012, în calitate de șef al SJA Prahova, Ispas i-a transmis unei persoane cercetate că urmează să aibă o percheziție domiciliară dispusă într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Printre acuzațiile aduse șefului SJA Prahova este și aceea că ar fi intervenit la nivelul unor funcționari cu atribuții de control pentru obținerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine și membri ai cercului său relațional.

În același dosar este urmărit penal și Emanuel Saghel, ofițer al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, care este acuzat de șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită.

Conform unor surse judiciare, Saghel ar fi constrâns un jurnalist prin amenințare, direct sau prin interpuși, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, în scopul de a-l determina să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa sa.

Totodată, acesta a furnizat unei persoane cercetată într-un dosar penal DIICOT Ploiești informații la care avea acces în virtutea funcției deținute, iar în schimbul demersului său, acesta a pretins și primit în perioada martie — noiembrie 2014 bilete de acces (între 5 și 30 de bilete) având valoare nominală aferentă tribunelor 0, I și II pentru fiecare meci de fotbal disputat de către FC Petrolul Ploiești pe teren propriu și consumații de băuturi alcoolice și alimente servite la una dintre lojele stadionului din Ploiești, susțin sursele citate.

În același dosar este audiat de mai multe ore și adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Adrian Rădulescu, el fiind acuzat de cercetare abuzivă după ce ar fi obținut o serie de denunțuri sub presiunea unor amenințări.

Șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, a fost adus, luni dimineață, la sediul DNA Ploiești, acesta fiind flancat de lucrători de la trupele speciale.
constantin ispas seful anticoruptie prahovaȘeful DGA Prahova, Constantin Ispas, și șeful adjunct IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, au fost aduși, luni dimineață, la DNA Ploiești, pentru audieri.

Constantin Ispas a precizat, luni, la sediul DNA Ploiești, că nu știe de ce a fost chemat și că vine din concediu.

„Nu cunosc. Sunt în concediu”, a spus Ispas.

Audierile vizează un nou dosar de corupție. Constantin Ispas este suspectat că, în perioada 2010-2015, ar fi favorizat infractorii, ar fi dat informații din dosare, ar fi luat mită și ar fi apelat la șantaj, potrivit unor surse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult