Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu, reţinut de procurorii DNA

Şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu, reţinut de procurorii DNA

scris de A.B.
15 afisari

UPDATE – Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost reținut, luni, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, administratorul public al instituției, Radu Ispas, vicepreședintele CJ, Mihai Pascu și șeful Serviciului de achiziții publice, Emil Cirică, s-au aflat luni la audieri la DNA Brașov.

Şeful Consiliului Județean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost dus la sediul DNA. El a fost luat de acasă, cu mascaţii.

Şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu, dus la DNA

Şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu, dus la DNA.

Acesta este suspectat că a acordat, ilegal, numeroase contracte din bani publici, plătite cu sume chiar şi de 10 ori mai mari decât valoarea reală.

Luni, 6 octombrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectueazǎ percheziții la sediul Consiliului Județean Brașov, la domiciliul președintelui Aristotel Căncescu și la locuința vicepreședintelui instituției.

Percheziţiile au loc la 15 adrese din municipiul Brașov și din localități învecinate, din care două la instituții publice de interes local, trei la sediile unor societăți comerciale și zece la locuințele unor persoane fizice.

Sunt vizate de anchetă şi două firme din judeţ, SC Gotic SA şi SC Ramses, prima fiind controlată de parlamentarul Ion Diniţă.

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, este acuzat că ar controla întreaga activitate de atribuire a contractelor de achiziții publice unor “firme de casă”, de la care primea în schimb bani, sau că plătea lucrări neexecutate ori supraevaluate. De asemenea, sursele susțin că unul dintre contracte — pentru firma Gotic — a fost majorat cu peste 1000%, conform Agerpres.

Prejudiciul ar fi zeci de milioane de euro. Până la acest moment, ar fi de 10 milioane de euro, în urma supraevaluării lucrărilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult