Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Şeful CSM îi dă peste nas lui Năstase

Şeful CSM îi dă peste nas lui Năstase

scris de D.P.
6 afisari

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Horaţiu Dumbravă, şi-a exprimat luni nemulţumirea faţă de atenţionările pe care le-a primit de la liderul PSD Adrian Năstase.

Seful CSM Horatiu Dumbrava

foto:Agerpres

Dumbravă a apreciat, la bilanţul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu-Mureş, ca este anormal ca „un deputat, fost prim-ministru, care are calitatea de inculpat într-un dosar” să trimită informări la CSM de la Camera Deputaţilor în care să susţină că “toţi judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) sunt unelte politice”, notează evz.ro.

Întrebat de ziarişti dacă parlamentarul respectiv este Adrian Năstase, preşedintele CSM a dat din cap afirmativ.

„Am avut recent două scrisori de atenţionare a unei părţi într-un dosar, fost prim-ministru, care are calitatea de inculpat într-un dosar la ÎCCJ. Am sesizat inspecţia judiciară şi sperăm, cât mai curând posibil, să aflăm dacă este sau nu real ceea ce spune partea. Dar a veni cu o informare către CSM, cu o atenţionare de la Camera Deputaţilor în calitatea ta de politician, eu o percep ca pe o atingere adusă independenţei justiţiei. Ca parte în dosar ai tot dreptul să îţi exprimi nemulţumirea, dar nu este corect să o faci din perspectiva apartenenţei la o altă putere în stat”, a afirmat judecătorul Horaţiu Dumbravă.

Preşedintele CSM a precizat că deputatul despre care vorbeşte a pus la îndoială indepependenţa tuturor judecătorilor de la instanţa supremă afirmînd, într-una dintre atenţionările trimise, că „toţi judecătorii de la ÎCCJ sunt unelte politice”.

2 comentarii

vasile 15-02-2011 - 13:32

Daca consiliera lui Morar, procurorul sef al DNA, nu facea parte din din doua complete de judecare a lui Nastase, atunci va dadeam dreptate domnule presedinte a unei jumatati de CSM. Dar atat timp cat totul este dirijat, sunt pusi oamenii special alesi de Basescu sa-i judice dosarele cine sa te creada. Tu fa ordine in procurori si in judecatori, sa judece dupa lege, nu dupa cum dicteaza Basescu, ce te deranjeaza asa mult a fost trimisa adresa de la Camera Deputatilor. Daca o trimetea completului de judecata, atunci era alt ceva, dar ti-a trimis-o tir tot institutie politica.

Mache 15-02-2011 - 15:52

Bravo vasilica! Tine-o tot asa!

Noroc cu astia ca tine. Cat timp mai faceti voi umbra pamantului tot talharul are o speranta. Si nasty saracu’ printre ei…

Bravos nene! Halal sa-ti fie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult