Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, reţinut de procurorii DNA

UPDATE – Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, reţinut de procurorii DNA

scris de A.B.
10 afisari

UPDATE – Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul în care este suspectat că i-a cerut şefului CJ Buzău să faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro.

Surdu va fi dus joi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Directorul Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Gabriel Surdu, a fost adus miercuri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat.

seful-ra-apps-gabriel-surdu-audiat-la-dnaLa sosire la DNA, Gabriel Surdu nu a făcut declarații presei.

Procurori DNA au efectuat miercuri percheziții la RA-APPS, de anchetă fiind vizat directorul instituției, pentru suspiciuni de cumpărare de influență. De asemenea, au avut loc percheziții în alte 3 locații din București și județul Prahova.

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, este cercetat de DNA pentru că, în vara anului 2013, i-ar fi cerut președintelui Consiliului Județean Buzău de la această dată, Cristinel Bîgiu, să îi faciliteze obținerea unor contracte de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, firmă pe care o conducea prin intermediar, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Aceleași surse au precizat că Bîgiu a fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu și l-a sprijinit să obțină un contract de lucrări pentru firma respectivă, în comuna Ghergheasa, în schimbul intervenției pe lângă primarul localității cerând 8% din valoarea contractului.

Firma SC Construct CO Group SRL ar fi fost condusă de Gabriel Surdu printr-un intermediar.

Potrivit surselor, în data de 21 mai 2014, între Primăria Ghergheasa și SC Construct CO Group SRL, administrată de Horațiu Daniel Vidan Popa, a fost încheiat contractul având ca obiect proiectarea și execuția ‘Modernizare drumuri de interes local și rețea publică de canalizare și stație de epurare în comuna Ghergheasa, județul Buzău’, în valoare de aproximativ 11 milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult