Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Seful statului a numit-o presedinte al ICCJ pe judecatoarea care l-a condamnat pe primarul PDL din Rm. Valcea

Seful statului a numit-o presedinte al ICCJ pe judecatoarea care l-a condamnat pe primarul PDL din Rm. Valcea

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele de numire a Liviei Doina Stanciu in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), iar a Aidei Popa in functia de vicepresedinte al ICCJ, pentru o perioada de trei ani.


Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Presedintiei,Traian Basescu a mai semnat si decretul pentru numirea judecatorului Adrian Bordea in functia de presedinte al Sectiei comerciale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe o perioada de trei ani. O alta numire semnata de seful statului este cea a judecatoarei Lavinia Curelea, in functia de presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe o perioada de 3 ani.

Livia Stanciu, in varsta de 53 de ani, a prezidat completul de judecata care a decis cercetarea in libertate a doi sefi de servicii secrete si a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Ramnicu Valcea Mircia Gutau, informeaza Mediafax.

Judecatorul Adrian Bordea preluase joi interimatul la conducerea ICCJ, precedentul interimat, detinut de Lidia Barbulescu, expirand miercuri, 15 septembrie, cand s-a implinit un an de cand Nicolae Popa s-a pensionat de la conducerea instantei supreme. Tot de la aceeasi data a ramas vacanta si functia de vicepresedinte.

Aida Popa, judecator la Sectia penala a ICCJ si fost procuror, a candidat si pentru functia de presedinte al Inaltei Curti, insa Consiliul Superior al Magistraturii a ales-o, in 25 februarie, pe judecatoarea Livia Doina Stanciu, fost procuror.

Presedintele Traian Basescu a spus, in cadrul unei discutii pe care a avut-o la CSM, in luna iulie, ca ar dori ca numirile pentru presedintia si vicepresedintia instantei supreme sa fie facute simultan, acesta fiind si motivul pentru care a amanat emiterea decretului in cazul Liviei Stanciu.

Aida Popa si Adrian Bordea au fost propusi joi de CSM pentru functia de vicepresedinte al ICCJ, respectiv pentru aceea de presedinte al Sectiei Comerciale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS