Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Senatorul Cătălin Voicu a ieşit din puşcărie. Vezi cine l-a dus acasă (VIDEO)

Senatorul Cătălin Voicu a ieşit din puşcărie. Vezi cine l-a dus acasă (VIDEO)

scris de D.S.S.
4 afisari

Senatorul Cătălin Voicu a părăsit, luni seară, Penitenciarul Rahova, în urma deciziei Completului de cinci judecători al instanţei supreme. Senatorul şi-a îmbrăţişat soţia care îl aştepta la poarta penitenciarului.

Cătălin Voicu a ieşit din puşcărie

Cătălin Voicu nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii care îl aşteptau la Rahova, singura lui declaraţie fiind, „Sunt complet nevinovat„, după care s-a urcat în maşina colegului său de partid, Şerban Nicolae, care i-a fost avocat în dosar. Acesta l-a dus cu maşina pe Voicu până în faţa casei, unde senatorul a fost întâmpinat şi de alţi membri ai familiei, precum şi de alte persoane, care l-au îmbrăţişat. Printre cei care l-au aşteptat pe Voicu se afla şi un bărbat îmbrăcat în haine preoţeşti, care se afla în capătul scărilor.

Senatorul Cătălin Voicu era în arest preventiv din 30 martie 2010, el fiind judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie. Procurorii afirmă că, în perioada iulie – septembrie 2009, Cătălin Voicu, „prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator„, ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, în luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale. Procurorii au pus sechestru asigurător pe suma de 200.000 de euro, aparţinând omului de afaceri Costel Căşuneanu. De asemenea, procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurător pe un imobil ce aparţine lui Marius Locic, a cărui valoare estimată este mai mare de 119.000 de lei.

În cazul lui Voicu, instanţa a dispus măsura interdicţiei a părăsi localitatea.

3 comentarii

YAAKOV 19-07-2011 - 12:07

I-a ciripit lui Basescu cateva chestii din PSD, de asta l-au eliberat.

Giurgiu Crişan 19-07-2011 - 14:06

Îhî, a luat bani mulţi de la Căşuneanu ca să pună pile şi acum zice că e nevinovat. Dar a dus-o bine acolo în arest. Văd că e grăsuţ. Pe vremea lu nea Nicu după un an în arest dacă erai gras ajungeai slab.

vic 20-07-2011 - 16:16

justitia si a retrocedat’ omul de legatura ,militienii si au recuperat mentorul…iliescu rasufla usurat, democratia originala a invins, urmeaza noi succesuri USListo-bolsevice

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult