Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Senatorul Voicu trebuie să-i restituie lui Căşuneanu peste 250.000 euro

Senatorul Voicu trebuie să-i restituie lui Căşuneanu peste 250.000 euro

scris de D.P.
3 afisari

Tribunalul Bucureşti a constatat, printr-o decizie, existenţa unui împrumut între senatorul Cătălin Voicu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, de peste 250.000 de euro, sumă pe care Voicu a recunoscut-o şi este obligat să o restituie.

Catalin Voicu ramane in arest

Catalin Voicu

Tribunalul Bucureşti a decis, la sfârşitul lunii ianuarie, ca senatorul Cătălin Voicu să-i restituie omului de afaceri Costel Căşuneanu sumele de 250.000 de lei şi 200.000 de euro, bani recunoscuţi ca fiind împrumutaţi de către demnitar de la Costel Căşuneanu.

Cătălin Voicu şi Costel Căşuneanu, alături de fostul preşedinte al Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu, şi omul de afaceri Marius Locic sunt judecaţi într-un dosar de corupţie, de către instanţa supremă, acuzaţiile având legătură tocmai cu împrumutul constatat de Secţia civilă a Tribunalului Bucureşti.

Unul dintre avocaţii lui Cătălin Voicu, a declarat că Tribunalul Bucureşti a judecat cererea omului de afaceri Costel Căşuneanu prin prisma recunoaşterii tacite de către clientul său a împrumutului reclamat.

Concret, senatorul Cătălin Voicu a recunoscut la tribunal banii pretinşi de către omul de afaceri.

Întrebat cum se poate proba restituirea efectivă a acestor bani de către senator omului de afaceri, apărătorul lui Voicu a precizat că „nu se prea poate”, dar că la acest moment există o decizie a unei instanţe civile, ce nu va fi contestată de către demnitar, astfel că ea va putea fi învestită cu formulă executorie de către Căşuneanu, care „dacă vrea o execută, sau poate nu”.

Avocatul nu a precizat dacă va folosi ca probă această decizie în dosarul de corupţie în care este judecat clientul său, arătând doar că „ea s-ar putea adăuga altor probe depuse de ei, care să probeze apărarea referitoare la aceste împrumuturi frecvente făcute de senator de la omul de afaceri”.

La acest moment, decizia trebunalului poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare ei către părţile din dosar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult