Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Sentința în Dosarul Zambaccian se dă pe 6 ianuarie

Sentința în Dosarul Zambaccian se dă pe 6 ianuarie

scris de G. D.
5 afisari

Curtea Supremă a amânat pentru 6 ianuarie verdictul pentru Adrian Năstase, în dosarul Zambaccian, dosar în care fostul premier este acuzat de mită și șantaj.

Adrian Năstase

Adrian Năstase

Instanța supremă a avut pe 19 decembrie ultimul termen al procesului, acesta fiind și termenul la care s-au administrat ultimele declarații. Sentința nu a fost însă dată, deși opinia publică și jurnaliștii, împreună cu cei implicați în dosar, așteptau acest ultim act al procesului. Tensiunea este cu atât mai mare cu cât pe fond, tribunalul l-a condamnat pe Adrian Năstase la 3 ani de închisoare cu suspendare. Având în vedere faptul că inculpatul are deja o întrerupere de pedeapsă, Năstase ar fi obligat să execute sentința în pușcărie, dacă aceasta s-ar menține. Fostul demnitar  a declarat că doar o pedeapsă cu spânzurarea l-ar mai putea șoca. El a susținut în continuare că este o victimă politică, iar opinia publică îl vrea la închisoare pentru că „votează cu altcineva”. Alături de Adrian Năstase, în acest dosar este judecată și soția acestuia, Dana Năstase, și Irina Jianu. Adrian Năstase este acuzat în acest dosar că a luat 630.000 de euro mită de la Irina Jianu, pentru a o menține în funcția de inspector șef la Inspectoratul de Stat în Construcții. De asemenea, Năstase este acuzat că a primit mită de la fostul consul al României în China, Ioan Păun, dar și că l-a șantajat pe acesta ulterior, după începerea urmăririi penale.

2 comentarii

UnUL 19-12-2013 - 21:27

Și eu care speram că Moș Crăciun îi va aduce lui Bombo niște ani de închisoare. Dar e bine și după anul nou, dacă justiția își face corect treaba.

digital 19-12-2013 - 21:31

tu, pregătește-ți praștia pentru kior, iar chiftelele să conțină și ceva e-uri că agonia pușcăriașului-kiomb, va fi îndelungată!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult