Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Şerban Huidu a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare

Şerban Huidu a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Fostul realizator TV Şerban Huidu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare de magistraţii din Braşov pentru accidentul rutier produs anul trecut, soldat cu trei morţi.

Şerban Huidu a fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu suspendare de Judecatoria Brasov

Şerban Huidu a scăpat de închisoare în urma deciziei magistraţiilor braşoveni în dosarul în care este acuzat de uciderea din culpă a trei persoane, în urma accidentului de pe DN1, din 16 octombrie 2011. Astfel, deşi risca o pedeapsă de până la  7 ani de închisoare, fostul realizator a emisiunii „Cronica Cârcotaşilor” de la Prima Tv a primit  doar 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

Judecătoria Braşov a mai decis în acest caz, potrivit Mediafax, că Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecată de 300 de lei şi urmează să i se restituie autoturismul implicat în accident. Autoturismul Dacia Logan lovit tamponat de maşina lui Huidu va rămâne în custodia anchetatorilor ca mijloc de probă la dosar, deciziai Judecătoriei Braşov nefiind definitivă şi putând fi atacatâ în termen de 10 zile de la comunicare.

La procesul de la Judecătoria Braşov au fost prezenţi fiul şi soţia lui Ştefan Lungu Balogh, una dintre cele trei victime. Fostul realizator TV Şerban Huidu nu a fost prezent, vineri, 28 iunie, la Judecătoria Braşov, fiind reprezentat de către avocatul său, Ioan Mânjina.

Atât procurorii, cât şi avocaţii familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la închisoare cu executare, în timp ce avocaţii fostului realizator TV au solicitat circumstanţe atenunante şi o pedeapsă neprivativă de libertate. Unul din avocaţii lui Huidu, Ioan Mînjina, a spus în faţa instanţei că raportul de expertiză al maşinii lui Huidu nu precizează faptul că acesta a ajuns pe contrasens din cauza vitezei, şi nici a condiţiilor de trafic, prin urmare nu se pot determina cauzele pătrunderii pe contrasens.

Cel de-al doilea avocat al lui Huidu, Florin Şurghie, a spus că la producerea accidentului a contribuit şi Administraţia Naţională a Drumurilor, care „nu a configurat corect curbele, determinâd şoferii să iasă în decor sau să intre pe contrasens”. Totodată, el le-a cerut judecătorilor să ţină cont şi de comportamentul pe care l-a avut Huidu după producerea accidentului, care s-a retras din viaţa publică, iar în acelaşi timp a trimis bani familiei Balogh (într-un cont care ulterior a fost închis, iar banii refuzaţi) şi a încercat să ia legătură cu fiica Magdei Drăghici şi chiar să îi deschidă o fundaţie, însă aceasta a refuzat. Fiul uneia dintre victime, Mircea Balogh, i-a reproşat lui Huidu că nu a avut disponibilitatea să ofere despăgubiri, virând banii într-un cont închis şi că nu i-a făcut nicio vizită la domiciliu, aşa cum a susţinut avocatul său. La acestea acuzaţii, Şerban Huidu i-a răspuns că a vrut să îi viziteze, dar că nu i-a găsit acasă, iar ulterior s-au întâlnit într-o altă locaţie, împreună cu avocaţii.

La termenul din 21 iunie, instanţa a decis disjungerea cauzelor, penal şi civil, urmând ca dosarul civil privind daunele de peste 800.000 de euro cerute de familiile victimelor să fie judecat în 20 septembrie. În ceea ce priveşte latura penală, primul termen s-a judecat, după o pauză de aproximativ 30 de minute, timp în care Huidu, familiile victimelor şi avocaţii acestora au rămas în sală.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului maşina condusă de Şerban Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, şi a intrat total pe contrasens.După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legişti au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Braşov concluziile expertizei în cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă în 16 octombrie 2011 când a produs accidentul rutier din Timişul de Sus.

3 comentarii

rronna 01-07-2012 - 17:55

putina condamnare ptr crima altul care fura o gaina isi ia 3 ani criminalii sa tea la cusca nu in libertate ca-i pericol public

tase 02-07-2012 - 11:20

Nici nu vrea sa citesc articolul.MI-AM DAT SEAMA CAT DE CORUPTA ESTE JUSTITIA.,,.,.,RUSINEA NATIUNII1!!!!!!!

digital 02-07-2012 - 13:32

și gunoierii lui prigoană,i-ar fi dat maximum,cu executare!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult